Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şoferii sunt disperaţi! Slalom printre cai, pe drumul spre Voina!

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1648

 

b_400_250_16777215_10_images_2278_cai.jpgInconştienţa de care dau dovadă unii proprietari de cai din zona Câmpulung, şi nu numai, poate duce la evenimente nefericite, care se pot solda chiar cu pierderi de vieţi omeneşti. Asta pentru că animalele lăsate nesupravegheate ajung deseori pe şosele intens circulate, iar de aici şi până la a provoca accidente rutiere grave nu e decât un pas, aşa cum o demonstrează şi statisticile poliţiştilor.

Zilnic, pe drumul judeţean spre Cabana Voina, dincolo de Lereşti, şoferii trebuie să înainteze cu viteză redusă, dar şi cu ochii-n patru, căci pe şosea circulă nestingherite animalele localnicilor. Vacile, dar, mai ales, caii rudarilor din Pojorâta umblă nesupravegheate şi traversează strada când ţi-e lumea mai dragă! De-a lungul anilor, situaţia a rămas neschimbată şi doar norocul a făcut ca, până acum, să nu ne confruntăm cu accidente de circulaţie cu victime. „De câte ori mă duc la Voina, e imposibil să nu mă trezesc în faţa maşinii cu cai, mai ales dimineaţa şi seara. Sunt lăsaţi liber, la păscut, pe poienile de lângă drum, nu e nimeni cu ei şi, câteodată, sunt uitaţi pe-acolo zile-n şir. Nu îi ia nimeni acasă, de cele mai multe ori se întorc singuri în gospodării. Au fost o grămadă de accidente provocate de cai, dar nimănui nu-i pasă. Nici proprietarilor de animale, nici autorităţilor locale! Nu se poate aşa ceva!”, ne-a sesizat, în urmă cu câteva zile, un cetăţean din Lereşti. Am mers să verificăm dacă cele spuse se confirmă şi, din păcate, asta este realitatea. La sfârşitul săptămânii trecute, la ceas de seară, am întâlnit o adevărată herghelie de cai, care se plimba nestingherită pe drumul spre Voina, în apropierea cătunului de rudari de la Pojorâta. Participanţii la trafic, destul de mulţi la acea oră, erau vizibil afectaţi de situaţie, fiind nevoiţi să facă slalom cu maşinile printre animale, riscând oricând să se trezească cu vreo copită în caroserii. „Anul trecut, mi-a ieşit în faţă un cal. Era în mijlocul drumului şi nu l-am văzut, afară fiind întuneric! Era negru ca noaptea. Puteam să-l omor, putea să mă omoare şi pe mine şi să-mi facă maşina praf! Pe cine să tragi la răspundere, că dacă te duci la ţigani să-i cauţi, te mai iau şi la bătaie! Ei nu conştientizează cât rău pot face aceste animale lăsate nesupravegheate! De ce nu se iau măsuri? Vin cumva voturi de la romi şi autorităţilor nu le convine să-i sancţioneze?”, se întreba un şofer din Piteşti. Situaţii similare întâlnim şi la Câmpulung, în special în cartierul Grui, unde caii par să aibă liber la păşunat, inclusiv în părculeţul amenajat recent lângă staţia de taxi. Proprietarii animalelor sunt de etnie rromă, din comunele învecinate, Bughea de Sus şi Bughea de Jos, şi se pare că nimeni nu are ce să le facă. 

The most visited gambling websites in The UK