Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Judecat pentru braconaj şi uz de armă fără drept

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 1860

b_400_250_16777215_10_images_2276_judecat-pt-braconaj.jpgÎn urmă cu un an, poliţiştii Secţiei Rurale Hârtieşti au identificat un bărbat din Mioveni, Gheorghe Ghinescu, care avea într-un autoturism trei masculi de căpriori. Bărbatul era pe Fondul de Vânătoare 24 - Mâzgana, iar oamenii legii au mai găsit asupra lui şi o armă de vânătoare şi două cartuşe, calibru 16. Problema a fost că, deşi avea permis pentru deţinerea armei, nu era sezon de vânătoare. Pentru infracţiunile de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, pe numele lui Gheorghe Ghinescu, de 49 de ani, a fost deschis un dosar de cercetare penală.

Pe 11 aprilie 2017, bărbatul a stat 24 de ore în arestul IPJ Argeş, iar a doua zi, procurorii au dispus continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar. La începutul acestui an, pe rolul Judecătoriei Câmpulung a fost înregistrat dosarul de braconaj, cu Gheorghe Ghinescu inculpat şi Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Argeş, ca parte vătămată.

În Camera preliminară s-a stabilit că există o neregularitate în rechizitoriul nr. 704/P/2017, emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în ceea ce priveşte învestirea instanţei cu judecarea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă fără drept, dispunându-se ca Parchetul să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. Asta s-a întâmplat la termenul din 15 martie 2018, iar pe 11 aprilie, Completul penal, căruia i-a fost repartizată cauza, a constatat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, menţionat mai înainte, a actelor de urmărire penală şi a probelor administrate. În acest fel, s-a dispus începerea judecăţii lui Gheorghe Ghinescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj (vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respectivă); transportul vânatului braconat sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condiţiilor legii; şi uzul de armă fără drept. Măsurile dispuse de judecătorul de Cameră preliminară pot fi contestate în primele trei zile de la comunicare minutei.

Judecarea pentru braconaj a bărbatului din Mioveni continuă, următorul termen fiind stabilit pentru 23 mai 2018. 

The most visited gambling websites in The UK