Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Pericol de explozie la Bughea de Sus! Proiectil neexplodat, obiect de joacă pentru copii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1148

 

b_400_250_16777215_10_images_2274_proiectil2.jpgMomente de panică, în a doua zi de Paşti, în comuna Bughea de Sus! Un localnic a dat alarma la 112, după ce a observat cum doi copii se jucau, la marginea localităţii, fără nicio grijă, cu un proiectil neexplodat. Potrivit specialiştilor, obuzul a fost, pentru câteva ore, un real pericol public, atât pentru copiii care l-au găsit, cât şi pentru cetăţenii din zonă. Proiectilul a fost ridicat de către pirotehnişti din cadrul ISU Argeş, în vederea distrugerii.

Proiectilul putea oricând să explodeze

Incidentul s-a petrecut în zona Bughiţa, la marginea cătunului de rudari. Specialiştii ajunşi la faţa locului au constatat că este vorba despre un proiectil de artilerie, de calibru 110 milimetri, care data din perioada Primului Război Mondial. „În această după amiază a fost primit un apel la 112, apel efectuat de către o persoană de sex bărbătesc, care afirma că, în localitatea Bughea de Sus, doi copii s-ar juca cu un proiectil neexplodat. Efective din cadrul IJJ Argeş s-au deplasat la faţa locului, pentru a izola zona şi a îndepărta persoanele curioase. De asemenea, în zonă au ajuns efective din cadrul ISU Argeş.”, ne-a informat Delia Dragomirescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Argeş. Proiectilul găsit a fost transportat în condiţii speciale şi depozitat în siguranţă, în depozitul de muniţie al Inspectoratului, până la momentul în care va fi distrus. Având încărcătură şi focos, obuzul a reprezentat un real pericol, putând exploda, dacă era manipulat incorect. În funcţie de încărcătură, ar fi putut provoca mari pagube pe o rază de circa 300 - 500 de metri. Specialiştii reamintesc că sunt interzise atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora, prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniţie. 

 

The most visited gambling websites in The UK