Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Bebeluş născut prematur, transferat la un spital din Capitală, cu elicopterul SMURD

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 879

 

b_400_250_16777215_10_images_2273_bebelus.jpg

Conducerea Spitalului Municipal Câmpulung a solicitat, miercuri-dimineaţă, un elicopter pentru a transporta un bebeluş, născut prematur, la un spital din Capitală. În ajutorul nou-născutului a venit un elicopter SMURD, micuţul ajungând în final la Spitalul Universitar Bucureşti. Întreaga operaţiune a decurs fără probleme, copilul beneficiind, în prezent, de îngrijiri medicale specifice, prognosticul medicilor fiind unul favorabil.

Născut la 27 de săptămâni

Medicii câmpulungeni au decis ca nou-născutul să fie transferat la o altă unitate medicală din Bucureşti, în condiţiile în care Secţia de Neonatologie din Câmpulung nu corespunde, din punct de vedere al clasificării, cu standardele medicale impuse pentru spitalizare în astfel de cazuri. Potrivit cadrelor medicale de pe ambulanţa care l-a transportat la elicopter, copilul a venit pe lume înainte de termen, la 27 de săptămâni, greutatea la naştere fiind de 1.000 de grame. În jurul orei 12.25, pe terenul doi din cadrul Complexului Sportiv al CS Muscel, a aterizat un elicopter SMURD, cu patru cadre medicale la bord, care s-au ocupat de întreaga operaţiune. Bebeluşul a fost transportat într-un incubator special, de ultimă generaţie, destinat transportului aerian. Transferul a impus o atenţie deosebită din partea cadrelor medicale implicate în operaţiune, însă, în final, totul s-a terminat cu bine, micuţul ajungând la Bucureşti după 45 de minute de zbor. Starea lui de sănătate este stabilă, fiind monitorizat în permanenţă de cadrele medicale, care mizează pe o evoluţie favorabilă.

 

The most visited gambling websites in The UK