Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Tânărul care a dat cu maşina peste o bătrână, la Dragoslavele, Condamnat pentru ucidere din culpă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1061

 

b_400_250_16777215_10_images_2267_condamnat.jpgÎn vara lui 2016, o femeie din Dragoslavele a fost accidentată mortal de o dubă de marfă, al cărei şofer a pierdut controlul volanului şi a intrat pe acostament, unde era localnica de 82 de ani. Conducătorul auto a fost condamnat, iar firma de asigurări trebuie să plătească daune morale şi materiale în sumă de 500.550 lei.

 

Judecarea conducătorului auto, pentru ucidere din culpă, a debutat în toamna anului trecut, când a fost admis de instanţă rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Pe lângă bărbatul judecat, Ionuţ Ceapă, de 29 de ani, din comuna Poiana Mărului, judeţul Braşov, părţi civile s-au constituit moştenitorii Mariei Grancea, care a murit, şi anume Dorina Savu, Gabriel Daniel Savu, Mihaela Cristina Coman şi Simona Elena Pantelimon.

Tânărul care şofa maşina de marfă a fost condamnat pe 16 ianuarie 2018, primind doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de doi ani. În acest timp, bărbatul trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de această instituţie; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În acelaşi timp, Ionuţ Ceapă trebuie să execute 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Poiana Mărului, judeţul Braşov.

Acţiunile civile înaintate de rudele femeii moarte au fost admise în parte. Adică Societatea de Asigurare Allianz Ţiriac Asigurări SA, parte responsabilă civilmente, trebuie să plătească Dorinei Savu suma de 200.550 lei (200.000 lei, daune morale şi 550 lei, daune materiale. Mihaela Cristina Coman, Simona Elena Pantelimon şi Gabriel Daniel Savu trebuie să primească câte 100.000 lei, daune morale. Conform hotărârii instanţei, firma de asigurări trebuie să plătească părţilor civile penalităţi de întârziere de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere la sumele acordate, începând cu a zecea zi de la data rămânerii definitive a sentinţei.

Ionuţ Ceapă trebuie să suporte cheltuielile judiciare către stat, care au fost stabilite la 1.500 de lei, iar părţile civile au stabilit ca să recupereze cheltuielile de judecată pe cale separată. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicarea minutei. 

Vă amintim că accidentul a avut loc în iunie 2016, la intrarea dinspre Rucăr, în localitatea Dragoslavele, în zona „Luncă”. Potrivit poliţiştilor, Ionuţ Ceapă se îndrepta cu autoutilitara Peugeot Boxer spre Rucăr, iar la un moment dat, într-o curbă uşoară la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a ieşit în afara carosabilului şi a accidentat-o mortal pe Maria Grancea, în vârstă de 82 de ani, din Dragoslavele. Femeia nu a avut nicio şansă de supravieţuire, decedând pe loc, după ce a fost proiectată, în urma impactului, într-un şanţ. Conducătorul auto nu consumase alcool. Mircea SIMIONESCU

The most visited gambling websites in The UK