Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Unul dintre bărbaţii suspecţi de proxenetism şi spălare de bani, Viorel Dâmbu, condamnat pentru deţinere ilegală de arme şi muniţie

  • Written by E.M.
  • Hits: 2568

b_400_250_16777215_10_images_2265_dambu-condamnat.jpgUnul dintre bărbaţii suspecţi de proxenetism şi spălare a banilor, ambele infracţiuni în formă continuată, din lotul celor 25, reţinuţi pe 5 octombrie 2016, a fost judecat şi condamnat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Viorel Dâmbu, de 35 de ani, încă nu a fost trimis în judecată pentru faptele amintite - proxenetism şi spălare a banilor - , în prezent fiind cercetat sub măsura controlului judiciar, care i-a fost modificată de Tribunalul Argeş, în luna iunie 2017, când magistratul i-a acordat permisiunea să plece în vacanţă cu cei doi copii ai săi, într-o staţiune din Turcia, între 1 şi 8 iulie 2017.

În 2016, în timpul acţiunii de amploare din luna octombrie, când au avut loc, concomitent, 43 de percheziţii în Câmpulung şi comunele Lereşti, Bughea de Sus şi Poienarii de Muscel, iar 31 de indivizi au ajuns la audieri, poliţiştii au ridicat un pistol de calibru 9 milimetri şi 6 cartuşe, deţinute ilegal, plus 25 de autoturisme, o motocicletă, aproximativ 500 de grame de bijuterii din aur, 82.000 de euro, 18 ceasuri şi 114 volane auto.

Se pare că arma şi muniţia au fost găsite la Viorel Dâmbu, pe numele căruia a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru deţinere şi port fără drept a armelor letale. Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung nr. 2188/P/2016 a fost admis de instanţă, pe 5 decembrie 2017, care a dispus trimiterea lui în judecată, în stare de libertate.

Deja la al doilea termen de judecată, bărbatul a fost condamnat. Pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor a primit opt luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de trei ani, calculată de la data rămânerii definitive a hotărârii Judecătoriei Câmpulung. În acest timp, tânărului i-au fost stabilite mai multe măsuri pe care să le respecte: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pe lângă acestea, Viorel Dâmbu a fost obligat de instanţă să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială, derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, şi să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. În plus, tânărul trebuie să presteze şi 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, fie în cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung, fie la Complexul de Servicii pentru Copii cu Dizabilităţi, din municipiu. 

Bărbatului i-a fost atrasă atenţia că, dacă cu rea credinţă nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, i se revocă amânarea şi se dispune aplicarea şi executarea pedepsei. Acelaşi lucru se va întâmpla şi dacă pe parcursul termenului de supraveghere săvârşeşte o nouă infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare. 

Prin hotărârea din 6 martie 2018, Judecătoria Câmpulung a dispus confiscarea de la bărbat a unui pistol din metal, marca Femaru Fegyver-Es gepgyar RT 37 M, cu seria de identificare 52099, şi încărcătorul pentru această armă, ce conţine şase cartuşe cu glonţ, nepercutate, ridicate de Poliţie şi aflate în Camera de Corpuri Delicte.

Cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 800 de lei, au fost puse în contul inculpatului.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

The most visited gambling websites in The UK