Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După ce a bătut-o pe femeia care supraveghează vacile din Schitu Goleşti, Un lider al clanului Ciprienilor, condamnat la închisoare

  • Written by E.M.
  • Hits: 1601

În timp ce tranzita comuna Schitu Goleşti, maşina unui bărbat a fost atinsă de cornul unei vaci, care se întorcea cu cireada de la păscut. Incidentul s-a derulat acum trei ani, iar şoferul, Gheorghe Tudoroiu, când şi-a văzut maşina zgâriată, nu a stat pe gânduri, a pus mâna pe o bâtă de baseball, pe care o avea în autoturism şi a tăbărât pe femeia care mâna animalele spre casă. 

Pur şi simplu, bărbatul a bătut-o pe Violeta Vişoi, cea care este şi acum văcăriţa satului, până a lăsat-o lată. Soţul femeii, care era la câţiva zeci de metri distanţă, de vorbă cu alţi săteni, de abia a reuşit s-o scoată din mâine atacatorului. 

După ce „s-a răcorit”, Gheorghe Tudoroiu şi-a luat arma şi a demarat în trombă, lăsând-o pe biata femeie leşinată de durere, cu zeci de contuzii şi o mână ruptă. Imediat, martorii au sunat la 112 şi, împreună cu echipajul de Poliţie din localitate, la faţa locului a ajuns şi o ambulanţă, care a transportat-o pe femeie la spital, unde a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Agresorul a fost identificat imediat, victima cunoscând-i porecla, ca fiind unul dintre liderii clanului Ciprienilor, din Ţiţeşti. Deconspirându-i-se numele şi cu o sumă de martori, care puteau dat detalii despre incident, bărbatul a refuzat să dea declaraţii oamenilor legii, chiar şi la proces fiind adus numai cu mandat. 

Agresorul, cu numeroase condamnări pentru tâlhărie, tentativă de omor, ultraj şi violenţă, al cărui cazier se întindea pe mai mult de două pagini, a fost condamnat luni, 6 martie 2018.

În speţa de la Schitu Goleşti, bărbatul a fost trimis în judecată, pentru lovire sau alte violenţe, pe 7 noiembrie 2017, când instanţa Judecătoriei Câmpulung a admis rechizitoriul nr. 2342/P/2015, al Parchetului. În dosar, pe lângă Violeta Vişoiu, partea vătămată, Spitalul Municipal Câmpulung s-a constituit parte civilă, pentru recuperarea cheltuielilor de judecată prilejuite de spitalizarea femeii. Unitatea medicală a cerut de la inculpat suma de 310,53 lei, iar femeia s-a constituit şi ea parte civilă cu suma de 10.000 de lei.

Procesul s-a derulat în ritm alert, deja la al treilea termen, instanţa s-a pronunţat. Gheorghe Tudoroiu a fost condamnat pentru lovire sau alte violenţe la 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie. Ca pedeapsă complementară, bărbatului i-au fost interzise drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a comunica cu victima sau cu membrii de familie acesteia, cu persoanele cu care a comis infracţiunea sau cu alte persoane, stabilite de instanţă, ori de a se apropia de acestea; dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, sau alte locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale la o distanţă de 30 de metri, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Pe partea civilă, magistratul de caz a fost de acord cu cererea Spitalului Municipal Câmpulung, punându-l pe Gheorghe Tudoroiu să suporte contravaloarea spitalizării femeii pe care a agresat-o, în sumă de 310,53 lei. Dar şi cu solicitarea Violetei Vişoiu, căreia agresorul trebuie să-i vireze 10.000 de lei, despăgubiri civile - daune morale.

În seama inculpatului au fost puse şi cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 800 de lei. Hotărârea Judecătoriei Câmpulung nu este definitivă, în 10 zile de la primirea comunicării părţile pot face apel. 

The most visited gambling websites in The UK