Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După rejudecare, Bărbatul care a înşelat Nordex Food a fost condamnat

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 1395

b_400_250_16777215_10_images_2265_nordex-food.jpgAnul trecut, vă relatam cazul unui bărbat care a fost condamnat la închisoare pentru înşelăciune în formă continuată, după ce a păgubit firma daneză din Câmpulung, Nordex Food. Bărbatul, Marian Mădălin Ristea, a contestat decizia, iar Curtea de Apel Piteşti a desfiinţat în totalitate această hotărâre, dispunând rejudecarea cauzei tot de către Judecătoria Câmpulung.

Acţiunea societăţii care fabrică brânzeturi a debutat în 2013, când a fost deschis dosarul de cercetare penală nr. 6411/P/2013. Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a completat rechizitoriul şi l-a trimis instanţei de judecată, cu propunerea de trimitere în judecată. Pe 8 februarie 2017, instanţa a fost de acord cu cererea şi a dispus începerea judecăţii a lui Marian Mădălin Ristea, pentru înşelăciune în formă continuată. 

Procesul s-a terminat pe 3 mai 2017, moment în care inculpatul, Marian Mădălin Ristea a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu executarea pedepsei în regimul închisorii. Ca pedeapsă accesorie, pe durata de la rămânerea definitivă a hotărârii şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţi sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat; de a alege. Cum partea vătămată, Nordex Food, reprezentată de Vasile Costache, s-a constituit şi parte civilă, completul de judecată l-a obligat pe inculpat să-i achite 67.000 de lei, cu titlu de daune materiale.

Sentinţa nu a fost definitivă, iar cel condamnat a atacat-o la Curtea de Apel Piteşti. Instanţa superioară a fost de acord cu apelul lui Marian Mădălin Ristea şi a desfiinţat în totalitate sentinţa penală, trimiţând cauza spre rejudecare la instanţa de fond, Judecătoria Câmpulung. Decizia a fost luată pe 20 septembrie 2017.

La rejudecare, cauza a fost o dată amânată din cauză că judecătorul desemnat să o soluţioneze s-a abţinut, iar de două ori pentru că inculpatul a lipsit, dispunându-se aducerea lui de către Poliţie, cu mandat.

De această dată, hotărârea Completului Penal a fost luată pe 6 martie 2018. Marian Mădălin Ristea a beneficiat de legea mai favorabilă, primind doar un an de închisoare, tot în regimul închisorii. Ca pedeapsă complementară, bărbatului i-a fost suspendată exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a desfăşura activităţi comerciale; şi dreptul de a părăsi teritoriul României, pe o perioadă de trei ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. 

Chiar dacă, de-a lungul procesului, inculpatul a fost atenţionat că are posibilitatea să efectueze demersuri în vederea achitării prejudiciului, Marian Mădălin Ristea nu a făcut-o. Aşa că firma Nordex Food a continuat să se constituie parte civilă pentru recuperarea prejudiciului, iar instanţa de la Câmpulung l-a obligat pe bărbat să-i restituie suma de 67.000 de lei, ca daune materiale. Tot el a fost pus să suporte şi cheltuielile judiciare în favoarea statului, în sumă de 600 de lei.

Nici această sentinţă nu este definitivă, părţile având termen 10 zile, de la comunicare, să o conteste.

The most visited gambling websites in The UK