Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Bărbat din Ţiţeşti, cu gripă de tip B

  • Written by „E.M.”
  • Hits: 921

Gripa face ravagii şi în Muscel! Din fericire, în judeţul nostru nu au fost înregistrate decese, dar boala şi-a făcut simţită prezenţa. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, până la sfârşitul săptămânii trecute, au fost confirmate zece cazuri de gripă. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani, din Ţiţeşti, care are gripă cu virusul tip B (internat la Secţia de Boli Infecţioase Adulţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti); o femeie 37 de ani, din Piteşti, cu virus tip A-H1 (externată în stare ameliorată); un copil de 2 ani şi 10 luni, din Piteşti, cu virus tip A-H1(externat în stare ameliorată); o adolescentă de 18 ani, din Glâmbocu, cu virus tip B (internată); un copil de 9 ani, din Stolnici, cu virus tip B (internat); un copil 17 ani, din Ştefăneşti, cu virus tip B (internat); un copil de 6 ani, din Piteşti, cu virus tip A-H1 (internat); un copil de 1 an şi 7 luni, din Miceşti, cu virus tip A-H1 (internat); un copil 5 ani şi 6 luni, din Piteşti, cu virus tip B (internat); şi o femeie de 81 de ani, din Moşoaia, cu virus tip B (internată).

În cazul apariţiei primelor semne ale afecţiunii de răceală/guturai: febră, tuse, dureri în gât, dureri musculare, etc., se recomandă adresabilitatea imediată către medicii de familie sau cei specialişti. Din cauza fluctuaţiilor frecvente de temperatură, Direcţia de Sănătate Publică Argeş recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Măsuri care limitează răspândirea infecţiilor respiratorii/gripei: spălatul pe mâini cu apă şi săpun este obligatoriu în oricare dintre următoarele situaţii: după ce strănutaţi, tuşiţi sau vă suflaţi nasul; înainte şi după pregătirea hranei; înainte şi după masă; după utilizarea toaletei; oricând mâinile au un aspect murdar. Alte măsuri recomandate: acoperiţi gura şi nasul când strănutaţi sau tuşiţi (cu un şerveţel de hârtie, pe care îl aruncaţi după aceea); nu folosiţi în comun obiecte personale (prosoape, batiste, cosmetice, etc.); dacă vă îmbolnăviţi, acţionaţi responsabil (repaus la domiciliu, păstrarea distanţei faţă de persoanele din jur, mai ales dacă tuşiţi sau strănutaţi); consumaţi multe legume şi fructe proaspete, bine spălate sub jet de apă potabilă înainte de consum; aerisiţi zilnic încăperile în care lucraţi sau vă odihniţi; evitaţi aglomeraţiile; îmbrăcăminte adecvată temperaturilor de afară. 

The most visited gambling websites in The UK