Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

A avariat maşina Poliţiei şi a vrut să lovească o agentă Rudar cercetat în libertate pentru ultraj

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 3193

 

Viorel Onică, în vârstă de 30 de ani, din satul Lăzăreşti, comuna Schitu Goleşti, este cercetat penal, sub control judiciar, pentru ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri după ce a agresat un echipaj de Poliţie, de la Secţia Rurală din localitate, care se afla în misiune. Oamenii legii tocmai depistaseră un hoţ de lemne, iar în momentul în care au încercat să aplice procedura legală de sancţionare a acestuia, în ajutorul individului au sărit mai multe persoane, care i-au împiedicat pe poliţişti să-şi facă datoria. Din mulţimea furioasă a ieşit în evidenţă Viorel Onică. Tânărul, foarte agresiv, a încercat să-i lovească pe agenţi, fiind oprit, însă, cu un foc de armă tras în plan vertical. Cum lucrurile scăpaseră de sub control, poliţiştii au solicitat ajutorul colegilor de la Câmpulung, care au restabilit ordinea şi liniştea publică. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Incidentul s-a petrecut pe 20 ianuarie 2018, în localitatea Lăzăreşti. Potrivit anchetatorilor, un echipaj de la Secţia de Poliţie Rurală nr.14 Schitu Goleşti, aflat într-o acţiune de prevenire şi combatere a delictelor silvice, conform planului de acţiune naţional „Scutul Pădurii 2018”, a identificat un bărbat, care tăiase ilegal şi sustrăsese mai mulţi arbori, din speciile pin şi salcâm, din fondul forestier naţional. Materialul lemnos era transportat cu căruţa în vederea comercializării. În timp ce oamenii legii încercau să-l sancţioneze contravenţional pe făptaş şi să-i confişte lemnele furate, în apărarea acestuia au sărit membrii familiei, dar şi alte aproximativ 100 de persoane, toţi cetăţeni de etnie romă (rudari), care i-au împiedicat pe poliţişti să ia măsurile legale la faţa locului, ameninţându-i pe aceştia cu moartea şi avariindu-le autospeciala cu care se aflau în patrulare. 

La un moment dat, din mulţime a ieşit furios Viorel Onică. Bărbatul, nici una, nici două, şi-a dat jos pantalonii, iar apoi a luat un lemn din căruţă şi a încercat să lovească o poliţistă. Din fericire, agresorul a fost oprit la timp de colegul acesteia, care a fost nevoit să folosească arma din dotare, executând un foc de avertisment în plan vertical. În sprijinul agenţilor a intervenit şi un pădurar, Cristian Şipoteanu, de la Baza Experimentală Mihăeşti, însă rudarii nu au putut fi potoliţi, aceştia devenind din ce în ce mai ameninţători. Aşa stând lucrurile, la faţa locului au sosit mai mulţi poliţişti şi jandarmi de la Câmpulung, care au restabilit ordinea publică. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Pe 6 ianuarie, Viorel Onică a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de Ordonanţă, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri. Miercuri, Parchetul a dispus ca tânărul să fie pus în libertate, el fiind cercetat în continuare sub control judiciar. 

 

The most visited gambling websites in The UK