Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Incendiu la o chilie a Mănăstirii Nămăeşti

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 4028

b_400_250_16777215_10_images_2257a_maicute-incenidu.jpgPompierii câmpulungeni au fost solicitaţi să intervină, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la complexul monahal de la Nămăeşti, din comuna Valea Mare Pravăţ. Flăcările au cuprins acoperişul chiliei în care locuiesc trei măicuţe, fără posibilităţi de propagare, iar pagubele au fost minime. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Focul a fost semnalat în jurul orei 19.15, chiar de personalul mănăstirii, care a dat imediat alarma la 112. La faţa locului s-au deplasat două echipaje, cu două autospeciale cu apă şi spumă, de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, plus un echipaj SMURD. Forţele de intervenţie au avut nevoie de aproximativ o oră pentru a lichida incendiul. Flăcările au mistuit acoperişul chiliei pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi, fără să afecteze şi camerele de locuit, şi un metru cub de lemne de foc. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că incendiul a izbucnit ca urmare a depozitării necorespunzătoare a cenuşii, cu jar, în apropierea materialelor combustibile. Nu au fost persoane rănite şi nu a fost pusă în pericol clădirea mănăstirii, aflată la circa 60 de metri de locul incendiului. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă. Reamintim că, la sfârşitul lunii noiembrie 2011, un incendiu devastator a distrus două chilii şi mai multe bunuri ale măicuţelor care locuiau acolo, pagubele fiind estimate la circa 150.000 de lei. La vremea respectivă, s-a stabilit că incendiul a izbucnit ca urmare a supraîncălzirii instalaţiei electrice ce alimenta boilerul şi centrala termică aferente unuia dintre imobile.

 

The most visited gambling websites in The UK