Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Fratele achitat pentru omor, condamnat pentru lovire

  • Written by Mircea SIMIONESCU
  • Hits: 4117

b_400_250_16777215_10_images_2257a_13.jpgCând încă erau „cazaţi” la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Argeş, cei doi fraţi din Valea Bădenilor, Pavel Laurenţiu şi Doru Vasile Durleci, suspecţi de omor, au fost trimişi în judecată pentru infracţiunea de lovire. Ultimul dosar a fost înregistrat la Judecătoria Câmpulung în august 2017, iar luni, 5 februarie 2018, instanţa s-a pronunţat, condamnându-l pe fratele cel mare, Doru Vasile, Pavel Laurenţiu murind la finele anului trecut. El avea de ispăşit detenţia pe viaţă, pentru omor.

Doru Vasile Durleci, condamnat pentru lovire

Patru membri ai familiei Durleci au fost părţi în dosarul de lovire, care a fost pe rolul Judecătoriei Câmpulung. A fost vorba de Pavel Laurenţiu Durleci, de 21 de ani, şi Doru Vasile Durleci, de 25 de ani, inculpaţi, şi părinţii lor, Dorel Durleci, de 49 de ani, şi Mirela Durleci, de 42 de ani, ca părţi responsabile civilmente, pentru că, la data comiterii faptei, Pavel Laurenţiu era minor.

Pe 13 ianuarie 2017, instanţa a admis Rechizitoriul nr. 583/P/2013, din 28 iulie 2016, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, şi a dispus începerea judecăţii celor doi fraţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Această decizie a fost amânată de câteva ori, pentru că cei doi nu au putut fi prezenţi la Judecătoria Câmpulung, deoarece fie au fost mutaţi din arestul IPJ Argeş la Penitenciarul Mioveni, fie au avut termen, la Tribunalul Argeş, în procesul în care au fost judecaţi pentru omor. 

În proces, parte vătămată a fost un consătean al fraţilor Durleci, Antoniel Gheorghe Abel Liţă, iar Spitalul Municipal Câmpulung s-a constituit parte civilă pentru recuperarea contravalorii tratamentului medical aplicat părţii vătămate.

De când a fost înregistrat în instanţă, procesul s-a derulat de-a lungul a 13 termene, pe parcursul unui an. La ultima înfăţişare, luni, 5 februarie 2018, Completul Penal s-a pronunţat în cazul de lovire, în primul rând, anunţând că a încetat procesul penal în ceea ce-l priveşte pe Pavel Laurenţiu Durleci, care, între timp, a decedat.

În schimb, Doru Vasile Durleci a primit un an şi trei luni de închisoare, pentru lovire, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata a doi ani, timp în care trebuie să respecte mai multe măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pe durata termenului de supraveghere, Judecătoria Câmpulung a hotărât ca Doru Vasile Durleci să presteze 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Stoeneşti. Tânărul a fost atenţionat de judecător asupra faptului că-i poate fi revocată suspendarea pedepsei dacă încalcă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori săvârşeşte o nouă infracţiune.

Cheltuielile de spitalizare prilejuite de îngrijirea părţii vătămate, formulate de Spitalul Municipal, vor fi suportate de cel condamnat, suma cu care unitatea medicală s-a constituit parte civilă fiind de 2.169,49 lei.

Cel agresat, Antoniel Gheorghe Abel Liţă, a solicitat instanţei să-l oblige pe Doru Vasile Durleci să-i achite, pe lângă daune morale, şi despăgubiri materiale, dar magistratul de caz a admis doar cererea de despăgubiri civile, inculpatul urmând să-i plătească consăteanului 7.250 lei. Pe lângă aceste sume, Durleci a fost silit să suporte şi cheltuielile judiciare către stat, în valoare de 500 de lei. Sentinţa nu este definitivă, părţile având termen 10 zile, de la comunicare, ca să o atace cu apel.

Condamnatul, Parchetul şi părţile civile au contestat decizia Tribunalului Argeş

Pavel Laurenţiu Durleci fusese condamnat, în septembrie 2017, de Tribunalul Argeş, la închisoare pe viaţă şi la plata a 340.000 de euro pentru triplul omor din noaptea de 13 spre 14 aprilie 2016, când au căzut sub loviturile sale de cuţit, 48 la număr, fosta sa concubină, Laurenţia Durleci (17 ani), tatăl acesteia, Filip Tinca (37 de ani) şi bunicul fetei, Paul (Puiu) Durleci (57 de ani). Şi-a înjunghiat victimele drept răzbunare, pentru că fata, care-i era şi rudă, îl părăsise, iar instanţa de judecată îl obligase să-i plătească şi pensie alimentară pentru fetiţa lor, pe care el nu o recunoştea. În primă fază, pe lângă Laurenţiu Durleci, au mai fost acuzaţi de omor şi arestaţi fratele acestuia, Doru Vasile Durleci, şi tatăl lor, Dorel Durleci. După un an şi jumătate de la tragedie, anchetatorii au descoperit că toate probele duc către un singur făptuitor, Laurenţiu Durleci, şi, în lipsa unor dovezi certe, Dorel Durleci şi fiul său cel mare au fost achitaţi. Criminalul, prin avocatul familiei, Florentin Sorescu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, dar şi părţile civile, Elena Durleci, Puiu Durleci şi Narcisa Tinca, au contestat decizia Tribunalului Argeş, primul termen derulându-se pe 31 ianuarie 2018, la Curtea de Apel Piteşti.

În 2017, între Crăciun şi Anul Nou, condamnat pentru omor, Pavel Laurenţiu a murit

Pe 27 decembrie 2017, Pavel Laurenţiu Durleci a fost găsit în stare foarte gravă la Penitenciarul Mioveni şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Argeş, unde s-a stins din viaţă în noaptea de 28 spre 29 decembrie 2017. Diagnosticul medicilor a fost asfixiere mecanică, în urma ingerării unor lichide necunoscute. Practic, el ar fi murit înecat cu un lichid. Poliţiştii au deschis o anchetă, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. În această situaţie, magistraţii care judecă recursul la Curtea de Apel Piteşti au luat decizia, la termenul din 31 ianuarie, să amâne judecarea cauzei pentru data de 28 februarie 2018, ora 11.00. Miercurea trecută, pe 31 ianuarie, conform soluţiei pe scurt, magistraţii de la Curtea de Apel au dispus să se revină cu adresă şi să ia legătura cu persoana desemnată pentru contact la penitenciar, pentru a comunica toată fişa medicală a inculpatului care a decedat. Cu rugămintea de a se ataşa raportul necropsiei lui Pavel Laurenţiu Durleci s-au adresat magistraţii Serviciului Judeţean de Medicină Legală. Pe de altă parte, a fost respinsă cererea apărătorului intimaţilor - inculpaţi (Doru Vasile şi Dorel Durleci), avocat Florentin Sorescu, privind desemnarea din oficiu a unui apărător pentru părţile civile - apelante (Elena Durleci, Puiu Durleci şi Narcisa Tinca), care au cerut amânarea cauzei pentru lipsă de apărare. Din cauza vociferărilor din sala de judecată, Curtea a înştiinţat că va aprecia, la fiecare termen de judecată, dacă se impune suplimentarea numărului de personal, în vederea asigurării securităţii, dacă vor fi indicii privind tulburarea şedinţei de judecată. 

 

The most visited gambling websites in The UK