Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Din cauza unui scurtcircuit, fânar, mistuit de flăcări

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 3892

b_400_250_16777215_10_images_2256_fanar-mistuit-de-flacari.jpgO familie din localitatea Boteni a rămas, sâmbătă de dimineaţă, fără fân pentru animale, după ce un incendiu devastator a făcut scrum un grajd unde erau depozitate şi peste două tone de furaje. Flăcările au fost stinse de două echipaje de pompieri de la Detaşamentul Câmpulung, cu ajutorul unor săteni şi al angajaţilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

Incendiul a fost semnalat în jurul orei 8.20, pe strada Vârtop, acolo unde familia Măţăoanu, din localitate, avea grajdul pentru animale şi fânul pentru hrana acestora pe timpul iernii. Alarma a fost dată chiar de capul familiei. „M-am dus, ca de obicei, să dau de mâncare la animale. Am acolo şapte vaci şi o iapă. Le-am dat fân, apă şi apoi m-am dus spre casă. După câteva minute, am văzut la un moment dat că iese fum de la grajd. Am fugit repede acolo, dar deja erau flăcări mari. Abia am apucat să scot animalele dinăuntru, apoi am sunat la 112.”, povestea proprietarul grajdului. 

Primii sosiţi la faţa locului au fost reprezentanţii SVSU, care au început lupta cu focul, după care două echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung au preluat controlul operaţiunii şi au reuşit să stingă flăcările după mai bine de două ore, cu mari eforturi, dat fiind faptul că, în zonă, presiunea apei era foarte scăzută. După primele estimări, focul a mistuit grajdul şi peste două tone de fân, dar şi acoperişul unui garaj aflat în apropiere, pagubele urmând să fie contabilizate cu certitudine în zilele următoare. Din primele verificări, se pare că incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit al instalaţiei electrice, una foarte veche şi neîntreţinută corespunzător, care alimenta fânarul. 

The most visited gambling websites in The UK