Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Bărbaţi cu sânge-n alcool, adunaţi de pe străzi aproape zilnic

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 3966

b_400_250_16777215_10_images_2256_barbati-beti.jpgAlcoolismul, ca mod de viaţă, a devenit un subiect banal pentru omenire, în condiţiile în care, acum, la mare vogă sunt stupefiantele şi etnobotanicele. Alcoolismul este de când lumea… Am crescut auzind despre beţivi la tot pasul şi… văzând beţivi la tot pasul. Adormiţi pe bănci, la marginea drumului, pe spaţiile verzi, prin gări şi pe oriunde. Beau deopotrivă şi săracul, şi bogatul, şi tânărul, şi bătrânul, şi femeia, şi bărbatul, unii mai mult, alţii mai puţin, după posibilităţi şi capacitatea de îngurgitare. Partea rea a lucrurilor este aceea că cel care a ajuns să devină alcoolic înrăit refuză să lupte pentru el şi nu mai ia în calcul durerea pe care o pricinuieşte persoanelor apropiate. Sunt destul de izolate cazurile când alcoolicii ajung să spună „stop, trebuie să merg la dezalcoolizare, pentru că altfel mă distrug”. Partea şi mai rea este că acest „sport” a ajuns să fie practicat tot mai mult de la o vârstă fragedă.

„Beat cui, zăcea în stradă, plin de vomă şi scăpat pe el”

La Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal ajung în ultima perioadă tot mai multe persoane care beau de nu mai ştiu de ele şi sunt culese de pe străzi de echipajele SMURD ori de cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă, în funcţie de gravitatea cazurilor. Aşa s-a întâmplat şi în urmă cu câteva zile, când un muscelean a fost găsit aproape în comă alcoolică, în plin centrul Câmpulungului. Câţiva trecători l-au văzut pe Marcel C., de 38 de ani, din comuna Mihăeşti, zăcând în stradă, scăpat pe el şi plin de vomă, şi au cerut ajutor la Serviciul de Urgenţă 112. În scurt timp, a ajuns la faţa locului un echipaj medical, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, după care l-a transportat la Spitalul Municipal, unde a rămas sub tratament perfuzabil, până când s-a trezit din beţie. Tot la spital a ajuns recent şi Marian C., de 39 de ani, din Câmpulung. Bărbatul băuse la o crâşmă până nu a mai ştiut de el, iar când a dat să plece acasă, a căzut în drum şi s-a lovit puternic la cap. O ambulanţă l-a transportat la Spitalul Municipal, unde a primit îngrijiri medicale, atât pentru rănile cu care s-a ales de pe urma căzăturii, cât şi pentru starea de beţie cruntă în care se afla. Şi în acest caz se poate spune că un Dumnezeu al beţivilor a avut grijă de el, în condiţiile în care rana de la cap era destul de gravă şi putea să-i fie fatală.

Şapte-opt beţivani ajung săptămânal la Spitalul Municipal

Săptămânal, la Spitalul Municipal Câmpulung, ajung în medie cam 7-8 beţivi, care fie au căzut şi s-au lovit, fie au fost atacaţi de câini sau agresaţi de alte persoane, fie au fost aduşi în comă alcoolică, fie au suferit complicaţii ca urmare a consumului excesiv de alcool. În cele mai rare şi mai fericite dintre cazuri, oamenii vin să ceară ajutor medical pentru a scăpa de această patimă. Beţivanii cu leziuni corporale sunt trataţi la UPU, după care sunt transferaţi la Psihiatrie, pentru tratamentul de dezalcoolizare, cei ajunşi în comă sunt internaţi la Terapie Intensivă, apoi transferaţi tot la Psihiatrie, iar cei care vor să se lase ajung direct la medicul psihiatru.  

The most visited gambling websites in The UK