Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Circulaţia în Câmpulung este cu „dus şi întors”!

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 3711

b_400_250_16777215_10_images_2253_12.jpgAtenţie, şoferi! La Câmpulung, s-au produs mai multe modificări! Cea mai importantă face referire la schimbarea direcţiei regulamentare de mers, la coborârea din cartierul Grui, pe străzile Colonel Stănescu şi Locotenent Baloleanu sau cum spun muscelenii: „Pe pietre”. În mod normal, aceste două străzi au rămas doar pentru coborâre, însă, la cererea oamenilor care locuiesc acolo, în zona Bisericii „Schei”, reprezentanţii administraţiei locale şi ai Biroului Rutier Câmpulung au decis să schimbe sensul de circulaţie şi să rămână urcare, în loc de coborâre. 

„Din cauza mai multor accidente, s-a stabilit, cu Poliţia Rutieră, ca pe străzile acestea coborârea să fie interzisă. Este numai pe urcare. Invers faţă de ce era înainte. Este şoseaua îngustă, s-au întâmplat foarte multe accidente, chiar dacă nu este gheaţă. Oamenii de acolo au spus că nu este bine. A rămas INTERZIS pe coborâre, cu excepţia riveranilor. Deci, cei care locuiesc acolo au voie să coboare din Grui.”, ne-a precizat Mărgărin Blidaru, viceprimarul Câmpulungului. 

Se urca cu morţii, pe interzis

Atunci când la Biserica din Schei se oficia o slujbă de înmormântare, iar apoi cel decedat era dus spre cimitirul din Grui, clar că se urca pe această stradă, unde era regulamentară doar coborârea. Şi când oamenii urcau cu mortul, dădeau peste alţi cetăţeni care coborau regulamentar din Grui. Dar ce să facă? Să ocolească pentru câţiva metri? Aşa că şi acest lucru a fost o problemă de rezolvat şi o motivaţie pentru ca strada ştiută de câmpulungeni „Pe pietre” să rămână circulată doar cu dreptul de urcare. 

„La Biserica „Schei”, cu morţii, se duceau sus, la cimitir, pe contrasens, era şi acolo o problemă. Coborau şoferi din Grui cu maşinile şi se bloca drumul. Dacă îi duceau la cimitirul din Vişoi, era altceva. Şi asta a fost o problemă.”, menţionează viceprimarul. 

Parcarea BCR este goală şi toţi parchează pe stradă

O altă problemă pusă de către consilierul PNL Ionel State, la şedinţa de Consiliu din luna decembrie, a fost ca, pe strada Istrate Rizeanu, Biroul Rutier să ridice semnele de „staţionare interzisă”, sub motivul că oamenii nu au unde să parcheze. 

„Discutăm de cel puţin doi ani. Vizavi de BCR, pe Istrate Rizeanu, să discutaţi cu Serviciul Circulaţie din cadrul Poliţiei, ca să se ridice acele semne de „staţionare interzisă”, fiindcă n-au unde să parcheze. Mai ales că s-a închis şi acea parcare. N-au unde să parcheze şi nu obturează foarte tare. Mai ales ieri (n.r. 27 decembrie 2017), s-au dat foarte multe amenzi acolo. Nu cred că este mare lucru dacă ridicăm acele semne. Mai mult decât atât, acolo sunt trei sau patru magazine şi inclusiv maşinile de marfă sunt amendate.”, i-a cerut Ionel State lui Liviu Ţâroiu. 

Consilierul PSD Andreea Fărcăşanu a demontat recomandarea lui State: „De multe ori, parcarea BCR este goală”, adică oamenii vor să parcheze pe marginea străzii. 

În continuarea discuţiei, primarul Liviu Ţâroiu a anunţat că va lua legătura cu poliţiştii de la Circulaţie: „O să discutăm cu Poliţia Naţională, dar eu vă spun că la cererea lor am pus acele semne”. „Şi noi cerem să le scoată de acolo.”, a replicat State. Ca să scurteze dialogul, Ţâroiu a pasat răspunderea către instituţia vecină. „Sunt alţii care se ocupă de aşa ceva, dar mă rog. Consideraţi dumneavoastră că, dacă se parchează şi pe o parte, şi pe alta, mai puteţi circula pe acolo?” A rămas la acel moment să se ceară un punct de vedere Poliţiei. 

După toate aceste replici, viceprimarul Mărgărin Blidaru face lumină în acest caz. „Poliţia nu ne dă voie. Pentru că, dacă se ia semnul de OPRIRE INTERZISĂ, acolo unde se îngustează drumul spre intersecţie, vă daţi seama ce o să fie acolo! Eu l-aş pune chiar mai sus, pentru că este incomod rău, nu poţi să îl iei de tot, că este circulaţie, este aglomerat. Există parcare, nu poţi să iei semnul. E prea îngust ca să se mai şi parcheze acolo, pe marginea drumului. Trei maşini nu au cum să stea, dacă se parchează până  în dreptul intersecţiei, cum mai treci? Deci, nu se poate fără semn.”, spune Blidaru.

Şi chiar aşa este, pentru că în acea intersecţie este permanent aglomerat şi nu se poate circula corespunzător din cauza autoturismelor parcate ore în şir pe partea dreaptă a străzii.

„Mutăm trecerea de la TBC”

Altă chestiune ridicată tot în şedinţele anterioare de Consiliu a fost mutarea trecerii de pietoni de la intersecţia de la Spitalul TBC.  Discuţia a pornit de la consilierul liberal Anca Dumitrescu: „Voiam doar să vă rog, chiar dacă pare puţin ilegal, că fac parte din Spitalul TBC, poate mutaţi trecerea de pietoni. Este pe colţ, ştiţi că am vorbit de mult.”. Liviu Ţâroiu a spus că Primăria doar execută, nu are decizia mutării. „Haideţi să vă spunem, căci dacă întrebaţi şi Poliţia, de regulă, trecerile de pietoni se fac pe colţul intersecţiei.”, i-a răspuns primarul. Ionel State, a fost de părere că trecerea nu trebuie să fie mutată, ci doar să se pună un limitator de viteză. Primarul a intervenit şi a spus că limitatorul de viteză „nu îl opreşte pe cel care se duce în gard”, iar State a continuat ideea că, totuşi, autoturismul ar veni mai încet.  

O serie de păreri, de discuţii şi opinii proprii, dar niciun răspuns pe moment. Viceprimarul Blidaru a lămurit situaţia şi a expus şi el o părere proprie asupra acestei hotărâri. „O să o mutăm de acolo, dar, momentan, nu se poate şterge. Aşteptăm până se încălzeşte puţin afară. Trebuie desfiinţată, dar trebuie să facem alta şi vopseaua nu prinde acum, la aceste temperaturi. Doamna Anca Dumitrescu a cerut. I se pare că este prea aproape de intersecţie, dar eu conduc de atâta timp şi zic că, în acea intersecţie, când intri, intri cu viteză minimă, chiar nu ai cum să loveşti pe cineva. O să fie mai rău când o să o mutăm mai încolo, că nu o să vezi trecerea de pietoni, acolo e trotuarul, se poate trece în cealaltă parte, dar aşa… să mergi mai încolo, să traversezi şi apoi să te întorci din drum… oricum, lumea tot pe acolo va trece, căci altfel va trebui să meargă spre trecerea de pietoni, apoi să traverseze şi să se întoarcă pe partea cealaltă, spre intersecţie, ca să urce sau să coboare Gruiul. Dar noi aşa o să facem, dacă aşa se vrea, nu este nicio problemă.”

Viceprimarul a mai spus şi că o să se facă un studiu de trafic, dar să se vadă cum se face cu  fluenţa traficului prin oraş. S-au înmulţit maşinile, iar străzile acestea sunt... altele nu ai. 

 

The most visited gambling websites in The UK