Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În urma necropsiei s-a a stabilit că „Armani” a fost răpus de un infarct miocardic

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 6717

b_400_250_16777215_10_images_2250_Clipboard14.jpgMarian Dragoş Stoican, protagonistul accidentului rutier petrecut în noaptea de 9 spre 10 ianuarie, pe DN 73, în localitatea Stâlpeni, nu a avut parte de o moarte violentă. Potrivit certificatului medical constatator al decesului, eliberat în urma efectuării necropsiei, tânărul de 30 de ani a decedat ca urmare a unor probleme cardiace, înainte de producerea impactului. Se aşteaptă acum şi rezultatul analizelor de laborator pentru a se afla dacă bărbatul consumase alcool sau alte substanţe interzise.

Înmormântat duminică, în Cimitirul  Vişoi

Reamintim că, înainte de accident, aşa după cum reiese şi dintr-un filmuleţ postat pe un site de socializare, Marian Dragoş Stoican a participat, alături de câţiva prieteni, la o petrecere, într-un local din Piteşti, unde au cântat maneleşti celebri, printre care s-a numărat şi Florin Salam. Potrivit unor surse din anturajul tânărului, acesta s-ar fi simţit rău la un moment dat şi ar fi plecat de la petrecere când aceasta era în toi. S-a urcat la volanul autoturismului său, marca Volvo, şi a pornit spre Câmpulung. Din nefericire, la Stâlpeni, el şi-a găsit sfârşitul, nu după ce maşina sa a intrat în coliziune într-un cap de pod, ci răpus de o insuficienţă cardio-respiratorie acută, datorată unui infarct miocardic acut, aşa după cum reiese în urma actului medical eliberat de medicul legist, după efectuarea necropsiei. Marian Dragoş Stoican a fost găsit în stop cardio-respirator de un echipaj medical, sosit la locul accidentului, în jurul orei 4.00, după ce un martor a dat alarma la 112. Paramedicii au încercat resuscitarea victimei, însă eforturile au fost zadarnice, fiind declarat în final decesul victimei. „Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat şi un echipaj de descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Mioveni au intervenit în localitatea Stâlpeni, la un accident rutier, în care un autoturism a intrat într-un cap de pod, iar şoferul se afla încarcerat, inconştient. S-a acţionat pentru extragerea bărbatului, ulterior fiind predat echipajului SMURD de prim ajutor, care a început manevrele de resuscitare. În sprijin, a intervenit şi echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă, care a continuat manevrele, dar fără rezultat.”, se arată într-un comunicat de presă emis de ISU Argeş. Marian Dragoş Stoican era căsătorit şi are două fetiţe. El a fost înmormântat duminică, în Cimitirul Vişoi. La funerariile din 14 ianuarie, cortegiul a blocat peste o oră circulaţia pe străzile I.C. Brătianu şi Cuza Vodă, de la blocurile turn şi până la Cimitirul Vişoi. Doi călăreţi deschideau suita, din care mai făceau parte trei camioane, pline cu coroane şi jerbe, o fanfară militară, adusă de la Târgovişte a cântat de a răsunat până la ultimele blocuri din Vişoi, iar prietenii interlopului mort şi-au scos de la naftalină maşinile bengoase. 

La sfârşitul lui 2012 şi începutul lui 2013, „Armani” a pus bazele unui grup infracţional organizat

Anul trecut, pe 19 iunie, 35 de persoane din judeţul Argeş, asupra cărora planau acuzaţii de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani, au fost săltate de mascaţi şi duse la audieri. Ulterior, 30 de suspecţi au fost reţinuţi 24 de ore, pe bază de ordonanţă, după care instanţa Tribunalului Argeş a dispus ca 29 de inculpaţi, toţi bărbaţi, printre care şi câmpulungeanul Marian Dragoş Stoican, să fie arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în timp ce singura femeie din cele două dosare de proxenetism, Mariana Stoican, tot din Câmpulung, a primit arest la domiciliu. Printr-o decizie din luna septembrie 2017, magistraţi ai Tribunalului Argeş au admis cererile formulate de cei 29 de suspecţi arestaţi în luna iunie, de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură, şi au dispus plasarea acestora în arest la domiciliu. Ulterior, pe 3 octombrie 2017, tot Tribunalul Argeş decide ca inculpaţii să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar. Potrivit adevărul.ro, citând surse din rândul anchetatorilor, toată această poveste a început la sfârşitului anului 2012 şi începutul anului 2013, atunci când Marian Dragoş Stoican, zis „Goe”, împreună cu mama sa, Mariana Stoican, şi Ionuţ Avornicesei ar fi constituit un grup infracţional organizat, de pe urma înlesnirii practicării prostituţiei şi/sau obligarea la practicarea prostituţiei, în ţări ca Belgia, Cehia şi Marea Britanie. Gruparea s-a constituit în Piteşti, iar cele mai multe fete recrutate, de obicei, prin metoda „Loverboy”, erau din Câmpulung. Potrivit datelor din anchetă, prostituatelor li se fixa o normă de cel puţin 1.000 de euro pe zi, în caz contrar, unele dintre acestea erau ameninţate sau pedepsite fizic de către unii din membrii grupului infracţional.

Marian Dragoş Stoican, monitorizat de autorităţi în Belgia

Tot potrivit adevărul.ro, autorităţile belgiene au colaborat cu procurorii DIICOT pentru prinderea acestor proxeneţi. Marian Dragoş Stoican a fost monitorizat atunci când stabilea detaliile plasării unor fete „la vitrină” în bordeluri din Antwerp, Gent sau Bruxelles. „Am stat toţi, aveam închiriate mai multe camere din acelaşi imobil, în Antwerp. Dragoş, Claudiu şi Flavius ne duceau pe rând, pe noi, fetele, la vitrine, unde stăteam de la ora 19.30, până dimineaţa următoare, la 8.00. Uneori, ne întorceam cu trenul acasă, deoarece băieţii consumau droguri şi uitau să vină să ne ia de la vitrină. Tot în Belgia, Dragoş avea doi prieteni, Ionuţ, pe care îl recunosc în planşa fotografică ce mi se prezintă şi despre care aflu că se numeşte Avornicesei Ionuţ, şi un altul, Bălan Mihai Cătălin. Acestora Dragoş le trasase sarcini să ne transporte la vitrine, să trimită bani în ţară pe numele lor.”, este declaraţia unei tinere din Piteşti, care a fost trasă pe sfoară de un proxenet care i-ar fi spus că o ia de soţie dacă-l ajută să facă bani pentru viitorul lor cămin. În realitate, aşa-zisul său iubit era un „Casanova”, care punea în aplicare metoda „Loverboy”, pentru a  recruta noi prostituate. Când şi-a dat seama că era vorba de cuvinte goale, femeia a povestit totul autorităţilor. Pe întreaga perioadă în care victimele prestau pentru „iubiţii” lor, acestea erau conduse şi supravegheate de către membrii grupului infracţional în locurile în care se prostituau, iar ulterior, după ce acestea obţineau anumite sume de bani le remiteau, direct sau indirect, în numerar sau prin intermediul instituţiilor de transfer rapid de bani, proxeneţilor. Potrivit interceptărilor, „peştii” erau supăraţi atunci când prostituatele nu le trimiteau banii în ţară sau nu-şi făceau norma. „Fii atent! Ascultă-mă! Ăăă... frate, cu Lori n-ai ce să faci sub nicio formă... M-a enervat azi, iar am înjurat-o! Cu ţiganu’ ei... şi n-are rost să mai aştept atâta pentru ele, Dane. Că mă cert rău cu Mădălina... Uite cu Andreea n-au făcut nimic, n-au făcut bani, n-a nimic! Mi-a trimis banii azi... Mai am două sute de euro! Cred că mai pune mâine Gina o tură, o sută, o sută cincizeci, două sute... Înţelegi?!”, era supărat la telefon Marian Dragoş Stoican.

Femeile, intimidate să trimită bani în ţară

În anumite situaţii, proxeneţii erau agresivi cu femeile şi le intimidau verbal ca să le trimită cât mai mulţi bani în ţară. „Să moară fii-mea, dacă tu, toţi banii, nu te duci şi mi-i pui mâine dimineaţă”, „Zdreanţo, câţi bani ai făcut?” / „300 de lire.” / „Dă-i banii lu’ cumnată-mio, hai, marş, acu”. O tânără amăgită prin metoda „Loverboy” şi-a dat seama că a luat ţeapă în momentul în care a realizat că, de fapt, toţi banii pe care-i trimitea proxenetului acesta-i cheltuia, aburind-o că se pregăteşte de nuntă. „Nu înţelegi, mor că-mi zici: da, da, şi faci altceva. Pentru că mă gândesc dacă tu acum îmi faci aşa, după ce o să fiu nevasta ta, o să zici: „a, păi e nevastă-mea, asta nu pleacă, asta nu mă lasă, asta, nu ştiu ce”... şi nu mai pot nici eu...”, susţinea fata, încercând să abandoneze activitatea. Proxenetul nu se lăsa şi o amăgea în continuare, cu vorbi bine alese: „Tu eşti singura care mă sprijini, care tragi cu casa şi cu mine”. „Cosmin, nu ţi-a vrut nimeni răul, nimeni nu ţi l-a vrut... şi eu în niciun caz, am fost singura femeie din viaţa ta care a fost lângă tine, singura, da, eu nu te-am băgat la puşcărie ca altele... ok, îmi pare rău că-ţi spun asta, dar nu mai pot”, încerca femeia să-şi explice chinul.

Reamintim că, în urma percheziţiilor din 19 iunie 2017, oamenii legii au ridicat 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100  de franci elveţieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze, 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri, 9 tablete, 500 de grame de aur, în bijuterii, un grinder, un pistol cu aer comprimat şi 4 cartuşe de carabină deţinute ilegal, 34 de ceasuri de lux, în valoare estimată de circa 210.000 de euro. De asemenea, s-a instituit sechestrul asigurator pe două terenuri (estimate la circa 100.000 de euro), 8 autoturisme de lux (estimate la 200.000 de euro) şi 8 imobile (estimate la 1.200.000 de euro). „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK