Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În cazul braconierilor, prinşi după ce au împuşcat un mistreţ, Arme şi cartuşe de vânătoare, confiscate

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 988

 

Oamenii legii de la Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi că patru bărbaţi comit acte de braconaj cinegetic pe Fondul de Vânătoare din Lereşti. Totul s-a întâmplat în iunie 2016, poliţiştii câmpulungeni, cei de la Valea Mare Pravăţ şi cei de la Serviciul Arme i-au depistat pe Ion P., de 50 de ani, Gheorghe M., de 60 de ani, Vicenţiu M., de 30 de ani, şi Marian Florian M., din Lereşti, şi Valea Mare Pravăţ, având asupra lor arme letale de vânătoare. În urma verificărilor efectuate la autoturismul cu care aceştia se deplasau, a fost găsit în remorcă un porc mistreţ împuşcat. Celor trei bărbaţi le-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru infracţiunile de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept. De asemenea, s-a dispus ridicarea în vederea continuării cercetărilor a celor trei arme de vânătoare şi a autoturismului folosit. Totodată, s-a procedat la ridicarea în vederea expertizării porcului mistreţ împuşcat, acesta fiind predat Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş.

La mai mult de un an de la demararea cercetărilor, pe 30 octombrie 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a cerut instanţei să admită soluţia de renunţare la urmărirea penală, dispusă prin ordonanţa nr. 1199/P/2016, din 28 iulie 2017, privind persoanele cercetate: Gheorghe M., Marian Florian M., Vicenţiu M. şi Ion P. Completul penal a fost de acord, cei patru fiind obligaţi să suporte fiecare câte 150 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa a fost definitivă. Bărbaţii au apărut din nou în faţa judecătorilor de la Câmpulung în cadrul unui alt dosar, care a avut ca obiect confiscarea specială a bunurilor găsite asupra lor acum un an şi jumătate. La ultima înfăţişare, care s-a derulat săptămâna trecută, pe 11 ianuarie 2018, judecătorul de caz a dispus confiscarea specială a mai multor bunuri, şi anume: o armă cu glonţ marca CZ 550, seria A 413338, calibru 30-06; o armă cu glonţ marca CZ 550, seria A 413369, calibru 30-06; două tuburi cartuş, bunuri ridicate de la Ion P., conform dovezii seria AG nr. 548206/21.07.2016; o armă cu alice, marca IJ 58, seria A04308, calibru 12/2 mm; un cartuş de vânătoare, calibru 16mm; 4 cartuşe de vânătoare, calibru 12 mm; un dispozitiv de sertizat inscripţionat „M.D.”, ridicate de la Marian Florian M., conform dovezii seria AG nr. 548041/4.08.2016. În schimb, autovehiculul marca Mitsubishi L20 a fost scos de sub sechestru. Această ultimă hotărâre nu este definitivă, putând fi atacată cu contestaţie în termen de trei zile de la comunicare. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK