Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După ce şi-a incendiat gospodăria, s-a sinucis

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 5391

b_400_250_16777215_10_images_2249_Clipboard13.jpgTragedie fără precedent, joi dimineaţă, în comuna Mioarele! Pe fondul unor neînţelegeri în familie, care l-au măcinat psihic, un bărbat de 47 de ani din localitate şi-a incendiat gospodăria, iar apoi s-a sinucis, fiind găsit în locuinţa cuprinsă de flăcări cu gâtul tăiat. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. Poliţiştii şi pompierii câmpulungeni au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii acestei nenorociri.

Flăcările au cuprins întreaga gospodărie

Totul s-a întâmplat în gospodăria familiei Iosif, din satul Coceneşti. Era în jur de ora 9.00, când nişte vecini au văzut casa cuprinsă de flăcări şi au dat alarma la 112. La faţa locului au fost direcţionate trei autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, lupta cu focul durând mai bine de două ore. Intervenţia a fost dificilă, în condiţiile în care au existat mai multe focare, iar flăcările s-au propagat cu repeziciune din cauza materialelor combustibile aflate în locuinţă. În plus, în zonă era doar un singur hidrant, situat la o distanţă mare faţă de locul în care acţionau pompierii. „Am reuşit să localizăm destul de repede incendiul, ţinând cont de drumul greu accesibil până aici şi lipsa surselor de apă. Flăcările au cuprins, practic, întreaga gospodărie, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, incluzând locuinţa, anexe şi tot ce avea pe lângă casă. N-a fost pericol de extindere decât la adăpostul de animale din apropiere. Urmează să se desfăşoare o anchetă împreună cu organele de Poliţie pentru stabilirea elementelor care au dus la acest eveniment nefericit.”, ne-a declarat şeful Detaşamentului de Pompieri Câmpulung, maiorul Cristian Bărbulescu.

„Am văzut că avea gâtul tăiat”

În timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului, capul familiei, Gelu Iosif, a fost găsit fără suflare, într-una din camerele imobilului în care locuia, de către unul dintre pompierii voluntari ai comunei Mioarele. Bărbatul era întins pe pat şi avea o tăietură în zona gâtului. Decesul a fost confirmat ulterior de un medic de pe o ambulanţă. „Am intrat înăuntru, erau uşile încuiate în toată casa. Era fum mult, nu am putut să intru de prima dată în cameră. După câteva minute am avut vizibilitate şi l-am zărit pe spate, în pat. L-am apucat de picioare şi l-am tras afară. Apoi am văzut că avea gâtul tăiat. Mi-am dat seama că e ceva în neregulă auzind vecinii că el nu e de găsit. Ceilalţi membri ai familiei erau plecaţi, copiii, nevasta, şi m-am gândit eu că el trebuia să fie pe undeva, prin casă. Aia era ultima cameră în care nu intrasem.”,  ne-a spus Dan Muşetescu, de la SVSU Mioarele. În aceste condiţii, la locul tragediei a ajuns şi o echipă operativă de la Poliţia Câmpulung, în frunte cu comandantul instituţiei, comisarul şef Gheorghe Ciolan, şi adjunctul acestuia, comisarul şef Marius Şendroiu, care a demarat cercetările în acest caz. Din primele verificări, toate indiciile conduc către un act suicidal, pe fondul unor probleme în familie.

Relaţie tensionată cu soţia

Vecinii vorbesc despre nişte neînţelegeri între sinucigaş şi soţia acestuia şi se gândesc că aceste probleme în căsnicie l-ar fi determinat să facă aşa ceva. Cei care cunoşteau familia spun că cei doi soţi aveau, de o bună perioadă de timp, o relaţie tensionată şi erau pe punctul de a divorţa. Gelu Iosif n-ar fi suportat acest lucru şi, pe fondul unei căderi psihice şi al consumului de alcool, şi-a incendiat gospodăria, iar apoi şi-a pus capăt zilelor, secţionându-şi gâtul cu un cuţit. „Nu se mai înţelegeau. El era foarte gelos şi căzuse şi-n patima băuturii. Se certau des, o mai şi bătea, dar nu credeam că se va ajunge la aşa ceva. Au doi băieţi mari, unul trebuia să se căsătorească anul acesta, în iunie. Păcat de ei şi de gospodăria asta! Şi el, şi ea au muncit mult, dar când dracu-şi bagă coada, se alege praful! Din câte-am înţeles, nevastă-sa a plecat azi de dimineaţă (n.r. ieri) la Câmpulung, cu copiii, să bage divorţ. El a rămas singur acasă, o fi şi băut ceva, că azi-noapte făcuseră ţuica, şi şi-a pus planul în aplicare, drept răzbunare.”, e de părere unul dintre vecinii familiei Iosif. Şocată de cele întâmplate, soţia sinucigaşului a făcut un atac de panică şi a fost transportată la spital cu o ambulanţă SMURD pentru a primi îngrijirile medicale de rigoare. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la SML Argeş în vederea efectuării necropsiei, în urma căreia se va şti cu certitudine cauza decesului. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK