Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Voineşti, casă în flăcări, tânăr ars pe mâini şi pe picioare

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1257

 

b_400_250_16777215_10_images_2249_Clipboard09.jpg

Un incendiu izbucnit marţi-dimineaţă, într-o gospodărie din satul Voineşti, comuna Lereşti, ar fi putut provoca un adevărat dezastru dacă pompierii câmpulungeni nu ar fi intervenit cu promptitudine, reuşind să evite extinderea flăcărilor la alte imobile învecinate. Focul a mistuit acoperişul şi mansarda locuinţei cu pricina, centrala termică, dar şi alte bunuri, valoarea pagubelor ridicându-se, la o primă evaluare, la suma de 100.000 de lei. Din nefericire, a existat şi o victimă, un tânăr de 24 de ani alegându-se cu arsuri de gradele I şi II la membrele superioare şi inferioare, dar şi pe faţă.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 10.00, pe strada Roman, într-o locuinţă ridicată nu cu mult timp în urmă, a cărei proprietară este Elena Roxana Popescu. Femeia a fost cea care a dat alarma la 112, după ce iubitul acesteia, Dragoş Popescu, în vârstă de 24 ani, ar fi încercat să facă focul la centrala termică, utilizând, potrivit pompierilor, o substanţă inflamabilă (benzină). „Din câte-am auzit, a vrut să aprindă focul la centrală şi a turnat benzină cam multă. Când a aprins bricheta, au ieşit flăcările afară şi au aprins nişte materiale textile pe care le avea pe-acolo, că mai ţinea diverse bunuri. Avea şi polistiren în căminul centralei, aşa că imediat a luat foc. S-a ars şi el, tot atunci, pe mâini şi pe picioare.”, ne-a declarat unul dintre vecini. Şapte minute le-a luat pompierilor câmpulungeni să ajungă la faţa locului, cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, lupta cu focul durând mai bine de două ore. Intervenţia a fost dificilă, în condiţiile în care flăcările se propagau cu repeziciune din cauza materialelor combustibile aflate în locuinţă (lemn, polistiren, materiale textile, etc.), iar hidranţii se aflau la o distanţă mare faţă de locul incendiului şi erau lipsiţi de presiune. În plus, şi accesul în zonă s-a făcut greoi, din cauza drumului îngust, cu sens unic. Focul a distrus acoperişul imobilului, pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, mansarda, pe 60 de metri pătraţi, centrala termică, camera centralei, unelte de construcţii şi alte bunuri, valoarea pagubelor ridicându-se la 100.000 de lei. Au fost salvate partea locuibilă a casei, dependinţe şi anexe gospodăreşti şi alte imobile din vecinătate. Dragoş Popescu a fost preluat de o ambulanţă şi transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Câmpulung, unde s-a stabilit că suferise arsuri de gradele I şi II la membrele inferioare şi superioare. A primit îngrijirile care se impuneau, starea sa fiind acum stabilă. Poliţiştii şi pompierii fac acum cercetări pentru a stabili cauzele care au stat la baza acestei nenorociri.

Marţi, după intervenţie, maiorul George Tănase, adjunctul comandantului Detaşamentului de Pompieri Câmpulung, ne-a spus: „Astăzi (n.r. marţi, 9 ianuarie 2018), în jurul orei 10.10, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Ajunşi la faţa locului, cu două mobile, am constatat că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, la acoperiş, ardea inclusiv mansarda. Incendiul se pare că a pornit de la centrala termică, ori focul lăsat nesupravegheat, ori proprietarul a lucrat în centrala termică. Proprietarul a suferit arsuri de gradul I şi gradul II.” Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK