Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Verdictul autopsiei: criminalul de la Stoeneşti s-a sinucis

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2185

b_400_250_16777215_10_images_2248_Clipboard09.jpgLa sfârşitul săptămânii trecute, medicii legişti au făcut autopsia cadavrului lui Pavel Laurenţiu Durleci, decedat în condiţii suspecte pe data de 29 decembrie 2017, la Spitalul Judeţean Argeş. Tânărului în vârstă de 23 de ani, condamnat la detenţia pe viaţă, după ce a comis triplul asasinat din comuna Stoeneşti, i s-a făcut rău în celula sa din cadrul Spitalului Penitenciar Mioveni. Acesta a băut o substanţă toxică, însă nu se ştie, deocamdată, ce fel de substanţă.

Sigur a băut ceva

Tânărul se afla închis la Penitenciarul Mioveni, de unde a fost transferat pe data de 22 decembrie 2017. Motivul pentru care s-a dispus transferul lui la Spitalul Penitenciar Mioveni a fost acela că, deseori, ameninţa că se va sinucide şi, fiind depistat cu afecţiuni psihice, necesita tratament de specialitate. Pe data de 27 decembrie 2017, colegii de celulă au anunţat agentul supraveghetor că lui Pavel Laurenţiu Durlcei i s-a făcut rău. A fost transportat în stare critică la Spitalul Judeţean, acolo unde a decedat pe data de 29 decembrie 2017, la ora 22.00. Având în vedere sărbătorile, cadavrul lui a stat la morgă până când a fost efectuată autopsia. 

„În urma examinării medico-legale, s-a constatat că a decedat din cauza unei insuficienţe cardio-respiratorii. Deţinutul avea sângele închegat în organe, coagularea fiind cauzată, cel mai probabil, în urma ingerării unei substanţe toxice. Legiştii au prelevat probe toxicologice, ce urmează a fi trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, pentru a se stabili despre ce substanţă a fost vorba. Pe cadavru nu au fost evidenţiate leziuni, care să indice o agresiune sau să ridice suspiciune cu privire la deces. Cu ajutorul probelor toxicologice se va putea identifica substanţa ingerată.”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş, dosarul de moarte suspectă fiind cercetat la Serviciul de Investigaţii Criminale.

Nu a avut o altă tentativă, în penitenciar

Faptul că Pavel Laurenţiu Durleci ameninţa că se va sinucide era cunoscut. La nivelul Penitenciarului Mioveni, chiar fuseseră luate măsuri în acest sens. „A făcut afirmaţii cu privire la faptul că intenţionează să se sinucidă, dar nu a avut vreo tentativă, rămânând doar la afirmaţii. A fost introdus în programul de consiliere psiho-socială, colegii de celulă şi agenţii supraveghetori avându-l sub monitorizare. Dacă ar fi avut vreo tentativă, ar fi fost introdus, singur, în camera de protecţie. Acolo este supravegheat video permanent şi nu are acces la niciun obiect care ar putea fi transformat într-un instrument, cu ajutorul căruia să încerce să se sinucidă. În camera de protecţie se află doar o saltea, groasă, aşezată direct pe pardoseală, nu pe cadrul unui pat, din care şi-ar putea confecţiona un obiect, pereţii sunt capitonaţi cu burete, ca să nu se poată autoagresa, iar tacâmurile îi sunt date de agentul supraveghetor doar pe timpul mesei, timp în care este supravegheat. Afirmaţia nu s-a materializat în niciun fel, altfel ar fi fost dus în camera de protecţie.”, declara în acest sens Laura Olteanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Mioveni.

A luat vina asupra sa

Pavel Laurenţiu Durleci fusese condamnat în septembrie 2017, de Tribunalul Argeş, la închisoare pe viaţă şi la plata a 340.000 de euro pentru triplul omor din noaptea de 13 spre 14 aprilie 2016, când au căzut sub loviturile sale de cuţit, 48 la număr, fosta sa concubină, Laurenţia Durleci (17 ani), tatăl acesteia, Filip Tinca (37 de ani) şi bunicul fetei, Paul (Puiu) Durleci (57 de ani). Sentinţa a fost atacată cu apel atât de inculpat, cât şi de familia victimelor, dar şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, care sunt convinşi că Pavel Laurenţiu Durleci a luat toată vina asupra sa, ca să îşi scape fratele şi tatăl de pedeapsă. Procesul se judecă la Curtea de Apel Piteşti, acolo unde primul termen de judecată urmează să aibă loc pe data de 31 ianuarie 2018. 

 

The most visited gambling websites in The UK