Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sinucidere, crimă sau moarte accidentală? Autorul triplului asasinat de la Stoeneşti, mort în spital

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2760

b_400_250_16777215_10_images_2247_Clipboard11.jpgPavel Laurenţiu Durleci, autorul triplei crime de la Stoeneşti - Valea Bădenilor, din aprilie 2016, a murit în noaptea de 29 spre 30 decembrie 2017, la Spitalul Judeţean Argeş. Tânărul de 23 de ani fusese transferat, cu două zile înainte, în stare foarte gravă, de la Penitenciarul Mioveni, după ce ar fi băut lichide necunoscute. Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă, existând suspiciunea că bărbatul s-ar fi sinucis.

Criminalul contestase decizia de condamnare la închisoare pe viaţă

Pavel Laurenţiu Durleci fusese condamnat în septembrie 2017, de Tribunalul Argeş, la închisoare pe viaţă şi la plata a 340.000 de euro pentru triplul omor din noaptea de 13 spre 14 aprilie 2016, când au căzut sub loviturile sale de cuţit, 48 la număr, fosta sa concubină, Laurenţia Durleci (17 ani), tatăl acesteia, Filip Tinca (37 de ani) şi bunicul fetei, Paul (Puiu) Durleci (57 de ani). Şi-a înjunghiat victimele drept răzbunare, pentru că fata, care-i era şi rudă, îl părăsise, iar instanţa de judecată îl obligase să-i plătească şi pensie alimentară pentru fetiţa lor, pe care el nu o recunoştea. În primă fază, pe lângă Laurenţiu Durleci, au mai fost acuzaţi de omor şi arestaţi fratele acestuia, Doru Vasile Durleci şi tatăl lor, Dorel Durleci. După un an şi jumătate de la tragedie, anchetatorii au descoperit că toate probele duc către un singur făptuitor, Laurenţiu Durleci, şi, în lipsa unor dovezi certe, Dorel Durleci şi fiul său cel mare au fost achitaţi. Criminalul a contestat decizia de condamnare la detenţie pe viaţă. Primul termen al recursului urma să aibă loc pe 31 ianuarie 2017, la Curtea de Apel Piteşti.

Avea probleme psihice grave

Pavel Laurenţiu Durleci îşi ispăşea pedeapsa în Penitenciarul Mioveni şi fusese diagnosticat, în toamna anului trecut, cu „tulburare psihotică acută şi tranzitorie nespecifică” (ca diagnostic principal), diagnosticul secundar fiind „tip impulsiv”. A fost internat la Psihiatrie, atât la Spitalul Penitenciar Mioveni, cât şi la Spitalul Penitenciar Jilava. „Problemele de ordin psihic le-a manifestat încă din copilărie. Doar că, din păcate, fiind o zonă în care contactul cu doctorii şi cu educaţia medicală este unul destul de mic, părinţii lui nu au ştiut că situaţia este atât de gravă, astfel încât trebuie neapărat consultat un doctor. Cu atât mai mult cu cât el a susţinut examen pentru a obţine carnetul de şofer profesionist, pe care l-a şi luat, lucru care, de altfel, este foarte rar pentru comunitatea respectivă şi indică un IQ destul de ridicat. Însă manifesta anumite simptome şi ăsta a fost motivul pentru care eu mi-am conturat apărările în direcţia asta, pentru că eu mi-am dat seama din modul în care era comisă fapta, că asta e faptă de nebun, de om care a ajuns în zona demenţei. Ulterior, în penitenciar, au început să se manifeste din ce în ce mai des acele stări, motiv pentru care a fost internat la Secţia de Psihiatrie, la Colibaşi, după care a fost trimis la Jilava, pentru că au considerat că le depăşeşte deja competenţele, mai ales că, după aflarea sentinţei, situaţia s-a agravat şi mai mult.”, explica apărătorul lui Laurenţiu Durleci, avocatul Florentin Sorescu.

Diagnosticul medicilor: asfixiere mecanică în urma ingerării unor lichide necunoscute

Pe 27 decembrie 2017, tânărul a fost găsit în stare foarte gravă la Penitenciarul Mioveni şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Argeş, unde s-a stins din viaţă în noaptea de 28 spre 29 decembrie 2017. Diagnosticul medicilor a fost asfixiere mecanică, în urma ingerării unor lichide necunoscute. Practic, el ar fi murit înecat cu un lichid. Poliţiştii au deschis o anchetă, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. „Este un dosar deschis. Facem cercetări. Vorbim despre o moarte suspectă. El a fost internat la Spitalul Judeţean Argeş. Cercetările se fac sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălin Zamfir. Surse judiciare ne-au informat că, din cauza problemelor psihice, Pavel Laurenţiu Durleci s-ar fi sinucis, însă anchetatorii iau în calcul şi o posibilă crimă sau o moarte accidentală. Cu siguranţă, după efectuarea necropsiei, vor ieşi la iveală amănunte concludente, care vor face lumină în acest caz.

În urmă cu un an şi jumătate, a mâncat o cutie de Axion

La mai mult de o săptămână de la moartea sa, anchetatorii nu au transmis încă dacă Pavel Laurenţiu Durleci (23 de ani), autorul sângeroaselor crime săvârşite în aprilie 2016, la Stoeneşti, s-a sinucis sau a fost omorât. Ipoteza unui suicid este cea mai plauzibilă la acest moment, mai ales că, în urmă cu un an şi jumătate, a înghiţit tot conţinutul unei cutii cu detergent de vase. „Era atunci, la început, după ce a fost reţinut. A încercat să se sinucidă mâncând o cutie întreagă de Axion, crezând că rezolvă problema aşa, dar n-a rezolvat-o. L-au dus la urgenţă, la spital, şi nu ştiau ce să-i facă... Avea gâtul umflat de la atâta Axion. Cum a reuşit el să facă rost de detergent, reţinut fiind, nu ştiu”, a declarat pentru „Adevărul” Florentin Sorescu, avocatul lui Pavel Laurenţiu Durleci. 

Înainte ca Durleci să se sinucidă, avocatul Florentin Sorescu, care reprezintă toţi membrii familiei din Valea Bădenilor, a invocat problemele psihice ale tânărului sinucigaş, iar la apel spera să obţină o pedeapsă mai uşoară pentru criminal. „Avea probleme severe. Halucina. Amesteca lucrurile din real cu cele din imaginar. Îi povestea mamei, la vorbitor, că vin urşii în celulă după el şi-l bat. De altfel, era tot timpul sub influenţa sedativelor. Chiar şi în faţa judecătorului, când părea lucid, avea pupilele vizibil dilatate. Se vedea, fără să-ţi baţi capul, că ceva e în neregulă cu el”, a mai declarat, pentru „Adevărul”, avocatul Florentin Sorescu. De altfel, apărătorul lui Laurenţiu Durleci nu crede în niciuna dintre ipoteze vehiculate pe marginea morţii inculpatului şi este de părere că acesta a murit în urma unor probleme medicale mai vechi, neglijate pe timpul detenţiei. „Ipoteza mea nu e nici că s-a sinucis, nici că a fost omorât. Eu îi citez pe părinţii lui, cărora doctorii le-au spus „avea creierul mâncat”, şi că trebuia adus mai demult la spital, că era vorba de ceva mult mai grav, că erau probleme vechi la el.”, mai spune avocatul. 

The most visited gambling websites in The UK