Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După ce s-a urcat băut la volan, „Titi Flocea”, protagonistul  unui accident,  la Dragoslavele

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3463

 b_400_250_16777215_10_images_2247_Clipboard10.jpg

Unul dintre cele mai pitoreşti personaje din Rucăr, Dumitru Ghica, zis şi „Titi Flocea”, fost primar al localităţii timp de 16 ani, s-a ales cu un nou dosar penal, dar şi cu permisul suspendat, după ce, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost protagonistul unui accident, care a avut loc în noaptea de 28 spre 29 decembrie 2017, în comuna vecină, Dragoslavele. Din fericire, în urma acestui incident, nimeni nu a fost rănit, însă pagubele sunt însemnate.

„Am zis că, dacă-i mai mergea maşina, o tulea!”

Potrivit martorilor, accidentul s-a petrecut în jurul orei 00.30, pe DN 73, în centrul localităţii Dragoslavele, la câteva zeci de metri distanţă de biserica din Joseni. Fostul primar din Rucăr, în prezent consilier local din partea ALDE, se afla la volanul unui autoturism de teren, marca Toyota Rav 4, proprietate personală, iar la un moment dat, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului, cel mai probabil, din cauza vitezei excesive. Maşina a părăsit carosabilul şi a ajuns pe trotuar, unde a lovit o bancă din lemn şi apoi o autoutilitară Volkswagen Caddy, pe care a proiectat-o într-un gard din fier forjat. După impact, pare-se că Dumitru Ghica a încercat s-o şteargă de la locul accidentului, însă n-a reuşit să urnească maşina decât câţiva metri, din cauza unor avarii suferite la roţi. „Eu mă mutasem în camera din faţă, să dorm, că sforăia soţul. Era trecut de miezul nopţii. Nu mă luase somnul, când am auzit o bufnitură puternică. Am ieşit repede afară şi l-am văzut pe fostul primar din Rucăr, făcuse accident. Era cu Toyota de teren, singur în maşină. A urcat pe trotuar, din dreptul domnului Jan. A luat banca de pe margine, că era în stânga porţii, şi apoi maşina soţului, care era lângă zid, unde e banca acum. Dacă nu se oprea în poarta Ionelei, se proptea în maşina lui domn’ Nelu. S-a oprit apoi pe partea cealaltă, în faţă la Viorel. Acolo s-a oprit maşina, că s-au dezumflat roţile, dacă a trecut peste bordurile astea înalte… Am zis că, dacă-i mai mergea maşina, o tulea. Dar i s-au spart jantele, că, uitaţi, sunt bucăţi din ele pe jos. Bine că nu a lovit pe nimeni! De obicei, e lume pe stradă, pentru că, dacă mai jos e magazinul non-stop, mai trece tineret. I-a zis o vecină că ce se făcea dacă era lume pe trotuar, iar el a zis că ce să caute la ora aia…”, ne-a declarat soţia proprietarului autoutilitarei.

Flocea, pus pe miştouri!

Dumitru Ghica a scăpat nevătămat din acest accident, însă pagubele pe care le-a produs nu sunt de neglijat: două autoturisme avariate, o bancă ruptă şi un gard parţial distrus. Fostul primar din Rucăr nu s-a arătat deloc afectat de ceea ce s-a întâmplat (a făcut el altele şi mai rele), din contră, era pus pe ironii ieftine şi miştouri, după cum susţin localnicii. „Am fost la Rucăr, la Postul de Poliţie. Ne-a luat şi la mişto! M-a întrebat cât vreau pe maşină, 15.000 de euro, că el a dat 37.000 pe a lui. Şi cu gardul tot aşa! Mi-a zis că îmi trimite un om să-mi facă porţile, dacă nu, îmi dă cinci electrozi să le fac eu! Nu mă interesează, eu am dat 4.000 de euro, îmi vreau maşina. Mai zicea să ne suim în ea să vedem dacă porneşte motorul! Mie nu-mi trebuie electrozii, să-mi facă gardul! Am zis că întâi să ne înţelegem, dar apoi ne-a luat la mişto şi a zis că ne dă asigurarea! Soţul meu nu poate să stea fără maşină, că nu are cu ce căra sculele. El zicea că vine azi să ne înţelegem, dar cine l-a văzut… Lui îi părea bine că nu a fost cu Mercedesul!”, ne-a mai spus soţia păgubitului.

Alcoolemie de 0,57 mg/litru alcool pur în aerul expirat

Surse din anturajul lui Titi „Flocea” susţin că, în noaptea cu pricina acesta, s-ar fi „omenit” la un bar din Rucăr, alături de membrii Obştei Moşnenilor din localitate. Apoi s-a urcat la volan şi a provocat accidentul. „Băut a fost. Cică pe la 10 jumătate (n.r. 22.30, pe 28 decembrie 2017) era la Rucăr, că s-a inaugurat un bar, al lui Boieru. I-a ieşit la etilotest 0,57, nu aşa de speriat! A avut şi viteză. Oricum, a mai stat două ceasuri pe aici… S-a întâmplat la 12 jumătate şi am ajuns la spital la 03.00! A băut şi apă, că a luat de la staţia Peco. Zicea că, la câte dosare are, ăsta nu se mai pune. Acum, să mă interesez ce e de făcut. Pe asigurarea lui nu se poate repara, că a fost băut, iar eu nu am CASCO!”, a concluzionat cu amărăciune femeia. 

Dumitru Ghica a fost transportat de poliţişti la Spitalul Municipal Câmpulung, unde i s-au prelevat mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, iar până la finalizarea cercetărilor, fostului edil de la Rucăr i s-a reţinut permisul în vederea suspendării. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK