Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

A bătut soţia, dar şi un poliţist Soţul violent, condamnat pentru ultraj

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2822

b_400_250_16777215_10_images_2245_Clipboard14.jpg

Anul trecut, la începutul lunii februarie, un poliţist câmpulungean, de la Ordine Publică, a fost rănit după ce a încercat să aplaneze un conflict între doi soţi. Bărbatul îşi bătea nevasta şi, supărat că poliţistul s-a amestecat, l-a lovit şi pe el. Agentul a ajuns la spital, cu un traumatism la umăr, iar agresorul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj. Cazul a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, iar cercetările au fost finalizate la începutul acestui an, după care soţul violent a fost trimis în judecată. Pe 18 decembrie, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în acest caz, inculpatul fiind condamnat la închisoare cu suspendare.

Poliţiştii, solicitaţi să aplaneze un scandal în familie

Reamintim că scandalul s-a petrecut pe strada Grigore Alexandrescu, în casa familiei Boricean. Echipajul de poliţie care a ajuns la faţa locului a reuşit în final să aplaneze conflictul, însă, în timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti, Mădălin Ionuţ Lepădatu, a fost lovit de soţul violent. Poliţistul rănit a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale, iar agresorul a fost dus la audieri, la sediul Poliţiei, acolo unde a ajuns şi soţia acestuia, care, culmea, tot lui îi lua apărarea şi a început să se certe cu poliţiştii. A urmat o nouă serie de injurii şi vorbe grele, însă, în cele din urmă, cei doi s-au potolit. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj, cercetările fiind efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. La finalizarea acestora, agresorul a fost trimis în judecată, iar pe 27 martie 2017 a început procesul în acest caz, la Judecătoria Câmpulung. 

Agresorul, un an şi şase luni de închisoare cu suspendare

Pe 18 decembrie, după şapte şedinţe de judecată, instanţa l-a condamnat pe inculpatul Iulian Boricean la un an şi şase luni de închisoare, cu dispunerea suspendării executării sub supraveghere, pe o durata de trei ani, ce va constitui şi termen de încercare. Pe durata termenului de supraveghere, bărbatul se va supune următoarelor măsuri: se va prezenta la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la datele fixate de acesta; va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; va anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; va comunica schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură să permită controlul mijloacelor sale de existenţă. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa i-a impus lui Boricean să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. Pe lângă condamnare, câmpulungeanul a fost obligat să presteze 70 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria Câmpulung. Poliţistul agresat, pe lângă calitatea de parte vătămată, s-a constituit şi parte civilă în proces, dar instanţa i-a respins cererea de despăgubiri civile. În schimb, Mădălin Ionuţ Lepădatu va primi de la Boricean despăgubiri, echivalentul în lei a sumei de 4.000 euro, cu titlul de daune morale. Tânărul condamnat a fost obligat să suporte şi cheltuielile judiciare către stat, în valoare de 600 lei. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată în 10 zile de la comunicare.

Un alt dosar de ultraj pe rolul Judecătoriei Câmpulung l-a avut ca cercetat pe Andrei Mălureanu, iar ca parte vătămată pe poliţistul Ionuţ Cătălin Miercan. În acest caz, instanţa a fost de acord cu cererea Parchetului Câmpulung de renunţare la urmărirea penală dispusă prin Ordonanţa nr. 1759/P/2016. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK