Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Recidivist notoriu, în arest la domiciliu după ce a spart un magazin la Rotunda

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3063

b_400_250_16777215_10_images_2244_Clipboard18.jpgUn bărbat în vârstă de 50 de ani, din satul Groşani, comuna Poienarii de Muscel, a fost reţinut pe 14 decembrie, de poliţişti, pentru furt calificat. Potrivit anchetatorilor, Cristinel Sârbea a spart un magazin din zona Rotunda, de unde a furat bunuri în valoare de 2.600 de lei. Bărbatul nu e la prima ispravă de acest gen, fiind un client vechi al oamenilor legii. În ciuda trecutului său infracţional, bărbatul a ieşit din arest după 24 de ore, fiind cercetat în continuare în stare de arest la domiciliu.

A furat casa de marcat, aparatul POS şi 70 lei

Spargerea a fost dată în noaptea de 13 spre 14 decembrie. Întreaga operaţiune a durat câteva minute, după care făptaşul şi-a luat tălpăşiţa, mulţumindu-se cu casa de marcat, aparatul POS şi suma de 70 de lei. Cristinel Sârbea a fost depistat, la scurt timp, de oamenii legii, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere. Pe 14 decembrie, el a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar în următoarea zi a fost audiat la Parchet şi adus în faţa instanţei Judecătoriei Câmpulung, cu propunerea de arestare preventivă. Chiar dacă are la activ mai mulţi ani de puşcărie şi numeroase fărădelegi comise, Cristinel Sârbea nu a fost arestat preventiv, cercetările desfăşurându-se în continuare cu inculpatul în stare de arest la domiciliu. Reamintim că, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2017, profitând de agitaţia generată de Zilele Municipiului Câmpulung şi de faptul că forţele de ordine erau concentrate în Piaţa Primăriei şi zona bulevardului, Cristinel Sârbea a pătruns în incinta unui magazin din Piaţa Centrală, deţinut de fiica fostului consilier local Ionică Udrea, de unde a furat bunuri în valoare de aproximativ 2.000 de lei, în special ţigări şi băuturi alcoolice. Pentru a nu fi identificat, el a smuls camerele de supraveghere video amplasate în interiorul magazinului şi le-a aruncat pe jos.

În urmă cu şase ani, a profanat un mormânt în localitatea natală

În octombrie 2011, abia ieşit din puşcărie, Cristinel Sârbea a profanat şi mormântul lui Cristinel Ţurcan, bărbatul din satul Groşani, comuna Poienarii de Muscel, care, pe 14 octombrie, a murit la margine de drum. La o zi după înhumare, consăteanul său i-a tulburat somnul de veci şi i-a furat banii cu care fusese îngropat. Totul a ieşit la iveală după câteva zile, în momentul în care sora decedatului a mers să-i aprindă o lumânare şi să tămâieze locul de veci, conform obiceiurilor creştine. Oamenii au anunţat Poliţia şi, la scurt timp după ce s-a descoperit că mormântul a fost profanat, o echipă operativă a ajuns la faţa locului, demarând cercetările de rigoare pentru identificarea făptaşilor. S-au luat amprente, s-au făcut fotografii şi s-a luat tot mormântul la puricat, în speranţa găsirii unor indicii, care să-i pună pe oamenii legii pe urmele profanatorului. Totodată, anchetatorii au stabilit că acesta a furat în jur de 90 de lei, care erau pe pieptul răposatului, fără să se atingă, însă, de altceva, inclusiv de o altă sumă de bani (83 de lei) aflată în buzunarul de la piept al hainei (probabil că nu ştia că mai sunt şi alte parale, ori nu a mai avut timp să acţioneze, după ce câţiva săteni care locuiesc în apropierea cimitirului au auzit mişcări suspecte şi au strigat la el). Oamenii legii îl aveau în vizor pe Cristinel Sârbea, pe care, de altfel, îl bănuia tot satul. „Unul dintre ei bănuim cine e, dar aşteptăm ca Poliţia să-şi facă datoria. E de aici din sat, a fost la puşcărie. Mult rău a făcut el în comuna Poienari... numai cât a furat de la oameni! A fost eliberat acum, de curând, şi tot nu s-a lăsat, că, în urmă cu câteva zile, a furat găinile la cineva din sat. N-avea altul cine să facă aşa ceva.”, susţineau oamenii din Groşani la acea vreme. În cele din urmă, bănuielile oamenilor s-au adeverit, însă profanatorul n-a ajuns la puşcărie, ci a continuat să fure nestingherit de nimeni.

 

The most visited gambling websites in The UK