Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Criminalul de la Valea Bădenilor, mutat la Penitenciarul Spital Poarta Albă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1960

b_400_250_16777215_10_images_2242_Clipboard14.jpg

Din cauza problemelor psihice cu care a fost diagnosticat, Pavel Laurenţiu Durleci, autorul triplei crime de la Stoeneşti, a fost mutat de la Penitenciarul Mioveni la Penitenciarul Spital Poarta Albă. Din acest motiv nu a putut fi prezent, vineri, 8 decembrie, la Judecătoria Câmpulung, când a avut termen în procesul în care este judecat alături de fratele lui mai mare, Doru Vasile, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţă. Victima este un conaţional din acelaşi cătun din Stoeneşti, Valea Bădenilor. Antoniel Gheorghe Abel Liţă a fost agresat de cei doi fraţi în 2013, când Pavel Laurenţiu era minor, motiv pentru care în dosare sunt părţi responsabile civilmente părinţii celor doi tineri, Dorel şi Mirela Durleci. Următorul termen a fost stabilit de Judecătoria Câmpulung pentru data de 26 ianuarie 2018, când din nou sunt aşteptaţi martorii Irinel Julian Ursu, Constantin Bloj, Constantin C. Bloj, Cosmin Ionel Ursu şi Petre George Mondoc, părţile responsabile civilmente, partea vătămată, partea civilă - reprezentantul Spitalul Municipal Câmpulung şi cel al Serviciului de Probaţiune Argeş. Pentru întâlnirea din ianuarie, completul de judecată aşteaptă şi răspuns de la Penitenciarul Spital Poarta Albă, căruia i s-au cerut informaţii despre starea de sănătate a lui Pavel Laurenţiu Durleci şi locul unde acesta urmează să efectueze tratamentul medical. 

Criminalul a contestat prelungirea arestului

Acum două săptămâni, pe 27 noiembrie, Pavel Laurenţiu Durleci a ajuns în faţa instanţei, deocamdată, pentru procedura de prelungire a arestării preventive, care se apropia de expirare. Magistraţii Tribunalului Argeş i-au menţinut starea de arest, iar a doua zi, inculpatul a contestat decizia, care se va soluţiona la Curtea de Apel Piteşti.

Aşa cum povesteşte redactorul de la „Jurnal de Argeş”, care a fost prezent în sala de judecată de la Tribunalul Argeş, la proces au asistat şi rudele lui Durleci, fratele, Doru Vasile, şi tatăl, Dorel, achitaţi, în septembrie, de tribunal, după ce instanţa l-a găsit vinovat de măcel doar pe Laurenţiu. Primul lucru pe care inculpatul l-a precizat în faţa magistratului a fost: „Mulţumesc instanţei că şi-a dat seama care este adevărul în cazul fratelui şi tatălui meu”. 

„La ora asta, el, practic, se află pe sedative. De altfel, s-a şi văzut în instanţă că este sub influenţa medicamentelor. A fost dus înapoi la Jilava, pentru că acolo este un spital penitenciar şi se pot ocupa mult mai bine de astfel de probleme. Probabil că nici asta nu va fi soluţia şi, din acest motiv, va trebui să cerem suspendarea cauzei în ceea ce-l priveşte, pentru că problemele lui se pare că sunt destul de grave. Curtea de Apel Piteşti va stabili termenul de fond. Tribunalul n-a intrat, la acest moment, decât strict pe măsura preventivă, pentru că ar fi expirat.”, le-a explicat avocatul Florentin Sorescu celor de la „Jurnal de Argeş”.

Avocatul Florentin Sorescu: „Cel mai probabil, vom cere disjungerea cauzei”

„Poate să fie internat într-un spital de psihiatrie. În mod normal, într-unul cu măsuri de siguranţă. Deci, poate să iasă din reţeaua penitenciară şi să fie trimis la un spital de psihiatrie. Dar asta nu înseamnă că-i va fi mai bine. Acolo este cel mai rău, între noi fie vorba! Se pare că e mai bine în puşcărie, decât ceea ce se întâmplă în spitalele de psihiatrie.”, este de părere Florentin Sorescu, care este şi avocatul fratelui şi tatălui criminalului, faţă de achitarea cărora procurorul de caz a făcut apel. Judecarea apelului în cazul celor doi s-ar putea face, însă, separat de judecarea apelului lui Pavel Laureţiu Durleci. „Cel mai probabil, vom cere disjungerea cauzei în ceea ce-l priveşte pe el de ceilalţi doi şi suspendarea cauzei până când ne vom lămuri dacă sunt iremediabile problemele psihice sau dacă se va găsi o rezolvare pentru ele. Nu am putut face asta acum (n.r. luni, 27 noiembrie), fiindcă acum s-a discutat strict măsura preventivă. Discuţiile acestea vor fi strict la Curtea de Apel, când încep administrarea probatoriului şi discuţiile de fond.”, a mai declarat, pentru „Jurnal de Argeş”, avocatul Florentin Sorescu.

 

The most visited gambling websites in The UK