Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Godeni, pompierii s-au luptat cu flăcările trei ore

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 571

Trei echipaje cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung au intervenit, sâmbătă noaptea, pe 9 decembrie, în Godeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o vilă. În momentul sosirii echipajelor la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, la nivelul acoperişului, pe o suprafaţă de aproximativ 160 de metri pătraţi. Aproape trei ore, militarii s-au luptat cu focul pentru a stinge incendiul, astfel încât pagubele să fie cât mai mici. Acoperişul din lemn cu învelitoare din tablă de aluminiu  a ars în totalitate. De altfel, aceştia au îndepărtat şi autoturismul parcat lângă casă, existând riscul să fie avariat. Concluzia pompierilor a fost că incendiul a pornit de la coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Puică Nicolae” al Judeţului Argeş reaminteşte cetăţenilor faptul că burlanele şi coşurile de fum reprezintă una dintre cauzele frecvente de incendiu în lunile reci ale anului. Împrejurările determinante ale unor astfel de evenimente sunt legate de necurăţarea periodică a funinginii depuse pe coşurile de fum, neîntreţinerea coşurilor în urma utilizării lor îndelungate, neizolarea faţă de materialele combustibile din structura acoperişurilor şi planşeelor (grinzi, căpriori), neasigurarea etanşării burlanelor şi coşurilor de fum, precum şi existenţa unor coşuri de evacuare a fumului cu terminaţie în spaţiul podului pentru a menţine o temperatură mai ridicată şi pentru afumarea cărnii. Pompierii vă îndeamnă să verificaţi şi să curăţaţi  periodic coşurile de fum, precum şi să le reparaţi, dacă este cazul, aceste operaţiuni să fie făcute de către personal specializat.

 

The most visited gambling websites in The UK