Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şoferi condamnaţi că au condus băuţi sau fără carnet

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 562

 

Portalul Judecătoriei Câmpulung este plin cu zeci de procese în care muscelenii sunt judecaţi pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Cei mai mulţi conducători auto au fost condamnaţi sau urmează, pentru conducere sub influenţa alcoolului sau fără permis de conducere. Au fost cazuri când ambele infracţiuni au făcut obiectul dosarelor penale judecate la Câmpulung. Toţi cei pedepsiţi au fost numai bărbaţi, anul acesta definitivându-se 22 de cauze pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar patru sunt încă pe rol. În cazul celor care s-au urcat la volan fără permis, 12 şi-au primit sentinţele, iar pentru patru instanţa se va pronunţa cât de curând. Cazurile conducătorilor auto pe care le vor prezenta în continuare s-au finalizat cu condamnări cu suspendarea executării pedepsei sau cu amendă penală.

Şi-a primit pedeapsa în septembrie

Nicolae Cojocaru a fost judecat pentru conducere fără permis şi a fost condamnat la patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. Prin hotărârea Judecătoriei Câmpulung din 13 septembrie 2017, bărbatul are de respectat mai multe măsuri pe durata termenului de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Tot pe durata celor doi ani de supraveghere, Nicolae Cojocaru trebuie să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Domneşti. Ca pedeapsă accesorie, bărbatului i-a fost interzis dreptul de a conduce orice vehicul pe o perioadă de un an, calculată din momentul rămânerii definitive a acestei condamnări. Cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 290 de lei au fost puse tot în seama inculpatului. 

Pe 14 septembrie 2017 a primit sentinţa Constantin Lucian Ciubuc. Pentru că a fost prins şofând un vehicul pentru care nu avea permis corespunzător categoriei, a primit amendă penală. Această condamnare, care a fost fără recunoaşterea vinovăţiei, s-a ridicat la 4.500 lei, corespunzătoare a 225 de zile amendă. Lucian Ciubuc va fi cel care va suporta şi cheltuielile judiciare, estimate la 450 lei.

Amendă penală, pentru că a condus băut

Următoarea condamnare a fost pronunţată pe numele lui Simion Gavriloaie, pe 6 octombrie, după ce i-a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatului i-a fost aplicată de către Judecătoria Câmpulung amenda penală, în valoare de 4.000 de lei, corespunzătoare unui număr de 200 de zile amendă a câte 20 de lei pe zi. Alţi 500 de lei, cât au fost cheltuielile judiciare, au fost trecuţi în contul lui Gavriloaie.

Trei bărbaţi condamnaţi la începutul lunii noiembrie

Pentru că şi-a recunoscut vinovăţia, dosarul penal înregistrat la Judecătoria Câmpulung avându-l ca inculpat pe Ionuţ Alexandru Barbu s-a definitivat în aproximativ trei săptămâni, pe 13 noiembrie. Tânărul a fost cercetat de Parchet pentru două infracţiuni, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere. Pentru prima, a primit 10 luni de închisoare, iar pentru a doua, 9 luni de închisoare. Contopite pedepsele, cu adăugarea sporului de rigoare, a rezultat un total de un an şi şapte luni, cu suspendarea executării pe o perioadă de supraveghere de doi ani. În acest timp, Ionuţ Alexandru Barbu trebuie să respecte măsurile: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice încadrarea/schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Instanţa i-a mai impus bărbatului să frecventeze unul sau mai multe cursuri de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate cu alte instituţii din comunitate, dar şi să presteze 60 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei comunei Davideşti. Inculpatul a fost obligat să achite şi cheltuielile judiciare, care s-au ridicat la 500 lei.

Şi Cristian Alexandru Tuloi a recunoscut că a condus băut, încheind cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Pentru infracţiunea săvârşită a primit 200 de zile amendă penală, cuantumul fiecărei zile fiind stabilit la 15 lei. În final, prin hotărârea din 13 noiembrie, amenda este de 3.000 lei, pe care trebuie să o plătească integral, altfel va fi înlocuită cu numărul corespunzător de zile de închisoare. Completul penal l-a obligat pe bărbat să achite şi cheltuielile judiciare avansate de stat, în cuantum de 250 lei.

Ioan Florin Dincă a fost depistat de oamenii legii şofând fără a deţine permis de conducere. Pentru această infracţiune, Parchetul a trimis dosarul la Judecătorie, iar instanţa câmpulungeană l-a condamnat, pe 14 noiembrie 2017, la un an de închisoare. Dar, cum în momentul în care a fost dată sentinţa bărbatul mai avea o condamnare de opt luni, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice, emisă pe 31 ianuarie 2017, cu suspendarea ei pe o durată de doi ani, magistratul de caz a cumulat cele două condamnări. A rezultat că Ioan Florin Dincă va executa un an, două luni şi 21 de zile, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a primei condamnări (din 31 ianuarie 2017). Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Ca obligaţie, pe timpul perioadei de supraveghere, bărbatul va executa muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti. Dacă pe parcursul intervalului de supraveghere, cu rea credinţă, nu respectă măsurile impuse sau săvârşeşte o nouă infracţiune, pentru care se pronunţă o condamnare, chiar după expirarea acestui termen, bărbatului i s-a atras atenţia că i se va revoca amânarea şi se va dispune aplicarea şi executarea pedepsei. Instanţa de la Câmpulung l-a obligat pe Dincă să plătească cheltuielile judiciare avansate de stat, care sunt în cuantum de 500 lei. 

De la comunicarea sentinţei, toţi cei implicaţi în procesele amintite puteau face apel în primele zece zile. 

The most visited gambling websites in The UK