Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Incendii în Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1752

b_400_250_16777215_10_images_2238_Clipboard18.jpgCasă mistuită de foc, la Boteni

O bătrână din comuna Boteni a rămas, luni seara, pe 20 noiembrie, în prag de iarnă, sub cerul liber şi fără agoniseala de-o viaţă, după ce un incendiu devastator i-a distrus aproape în întregime locuinţa. Potrivit pompierilor, incendiul a fost provocat de un coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile, în condiţiile în care aproape toată construcţia era din lemn tencuit. Din fericire, nu au fost victime, însă pagubele sunt însemnate.

Nenorocirea s-a petrecut într-o zonă retrasă din satul Lunca, în gospodăria Mariei Borogan. Primele „limbi” de foc au fost zărite în jurul orei 22.30, chiar de proprietara imobilului, care a şi dat alarma la 112. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, militarii având o misiune foarte grea, din cauza condiţiilor neprielnice - timp de noapte şi un drum greu accesibil autospecialelor. Intervenţia pompierilor a durat aproximativ trei ore, focul distrugând aproape întreaga locuinţă (au ars două camere, o bucătărie şi holurile, cu toate bunurile aflate în interior; s-a salvat o singură cameră). 

Pompierii au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la o casă vecină, dar şi la anexele gospodăreşti ale femeii. Din primele cercetări, se pare că vâlvătaia a fost generată de un coş de evacuare a fumului care nu a fost izolat termic faţă de materialele combustibile din jur. Potrivit primelor estimări, pagubele provocate de incendiu se ridică la suma aproximativă de 50.000 de lei.

Foc la o casă de vacanţă din Valea Româneştilor

Pompierii musceleni au fost solicitaţi să intervină şi marţi, 21 noiembrie, în jurul prânzului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe situate în cartierul Valea Româneştilor. Flăcările ameninţau să cuprindă întreg imobilul, însă forţele de intervenţie au acţionat prompt, reuşind să limiteze pagubele şi să împiedice un dezastru de proporţii. 

Alarma s-a dat în jurul orei 12.15, incendiul fiind localizat la o casă de vacanţă, aparţinând lui Marius Coman, din Câmpulung, introdusă pare-se în circuitul turistic şi situată în imediata apropiere a imobilului în care a funcţionat Cămin Cultural din Valea Româneştilor. La scurt timp a sosit la faţa locului au sosit două echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, care au reuşit să lichideze incendiul în aproximativ o jumătate de oră. Focul a mistuit doar aproximativ 10 metri pătraţi din acoperiş, însă, dacă pompierii nu interveneau cu promptitudine, exista riscul ca flăcările să prindă întregul imobil, iar pagubele să fie mult mai mari. Din primele verificări ale pompierilor, se pare că totul a pornit de la coşul de fum al centralei, care s-a supraîncălzit şi, fiind neizolat corespunzător, a aprins acoperişul în jurul său.

 

The most visited gambling websites in The UK