Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

O afacere profitabilă, fără taxe la stat: comerţul ambulant la barieră sau semafoare

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1886

b_400_250_16777215_10_images_2237_Clipboard13.jpg

Vânzătorii ambulanţi au adevărate tehnici prin care fentează legea, dar şi pe poliţişti. Profită de orice moment, ca să nu plătească taxe la stat şi au grijă să scape şi de amendă. Pe DN 73, între Piteşti şi Câmpulung, la semafoare sau în apropierea barierelor de la trecerile la nivel cu calea ferată, vezi mai mereu comercianţi ambulanţi, care caută să facă un ban la negru pe seama şoferilor opriţi în trafic.

Unii sunt pe cont propriu şi toate încasările, de câteva zeci de lei pe zi, poate, chiar mai mult, sunt ale lor. Alţii sunt „angajaţi” să vândă şi primesc o cotă parte din profit, grosul încasărilor mergând la „şmecherul cel mare”, care şi-a dezvoltat o reţea de vânzători ambulanţi în tot judeţul. Preţurile mici atrag clienţii amatori de chilipiruri. Şoferii sunt îndemnaţi să cumpere, de obicei, CD-uri, DVD-uri, simple sau cu muzică ori filme, bineînţeles, piratate, odorizante auto, săpunuri, şampoane, şosete, pixuri, ziare, reviste, etc. „Ce să fac, nu am unde să muncesc. Vând şi eu ca să-mi câştig pâinea, că nu pot să dau la om în cap! Nu-mi iese mult, cam 30-40 de lei pe zi. Uneori, mai mult, alteori, mai puţin, depinde de oameni. Unii îşi fac milă şi cumpără, alţii nici nu se uită la mine sau mă-njură... Asta e viaţa! Altceva n-am ce să fac!”, ne-a mărturisit un comerciant care-şi face veacul la bariera de la Mihăeşti. Comercianţii ştiu ce riscă dacă sunt prinşi. Însă teama de amenzi dispare în faţa câştigurilor zilnice. Cu atât mai mult cu cât cei mai mulţi nu-şi plătesc amenzile, iar acestea se prescriu după cinci ani. Sancţiunea pentru vânzătorii ambulanţi fără autorizaţie este cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de lei. 

The most visited gambling websites in The UK