Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Apă cu bacterii coliforme la Berevoeşti şi Aninoasa

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 493

 

În cadrul monitorizării de audit, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au recoltat şi analizat probe din sisteme publice de aprovizionare cu apă potabilă din judeţ. Mostrele sunt analizate în laboratorul DSP-ului atât din punct de vedere fizico-chimic, cât şi microbiologic, pentru a se vedea dacă se încadrează în limitele legale în privinţa potabilităţii. Cum operaţiunea este făcută săptămânal, de fiecare dată, sunt găsite şi probleme în unele sisteme publice de alimentare cu apă, în special, la cele din mediul rural. 

Până la remedierea situaţiei, populaţia nu mai trebuie să consume apa

Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş au fost recoltate probe din localităţile: Câmpulung - 3 probe din sistemul public; Berevoeşti - 6 probe din sistemele publice; Aninoasa - 4 probe din sistemele publice; Vlădeşti - 2 probe din sistemul public; Curtea de Argeş - 2 probe din sistemul  public; Rociu - 6 probe din sistemele publice; Răteşti - 6 probe din sistemele publice. Eşantioanele analizate în cadrul monitorizării de audit au evidenţiat că parametrii s-au încadrat în valorile admise de Legea nr. 458/ 2002(r), Legea Apei Potabile, cu excepţia comunelor din Muscel, Berevoeşti şi Aninoasa, unde s-a constatat depăşirea parametrilor microbiologici, mai precis existenţa bacteriilor coliforme. În Berevoeşti este vorba de 2.060 de persoane care beneficiază de apă de la reţeaua publică, iar în Aninoasa, 2.121. Rezultatele vor fi comunicate producătorilor de apă pentru informarea populaţiei şi luarea măsurilor necesare remedierii deficienţelor constatate care au dus la aceste situaţii. Trebuie dezinfectate rezervoarele, după care se vor recolta din nou probe de apă spre a fi analizate. Apa nepotabilă poate cauza tulburări digestive, diaree, dizenterie, etc. Până la reluarea analizelor şi confirmarea prin rezultate că aceasta a devenit potabilă, populaţia nu mai trebuie să o consume. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK