Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Arme, cartuşe, mercur şi permis de conducere, confiscate

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 569

Pe lângă zecile de cauze, pe rolul Judecătoriei Câmpulung au fost şi cele care au avut ca obiect luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale, toate procesele fiind iniţiate de Parchet. În urma sentinţelor s-a dispus de către magistraţi reţinerea mai multor arme, ţigări, a unei cantităţi de mercur, dar şi a unui permis de conducere.

A fost şi un singur caz în care obiectul care s-a propus a fi confiscat a fost restituit proprietarului. Cauza s-a definitivat pe 5 aprilie 2017, moment în care instanţa a respins solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung şi a dispus restituirea către proprietar, Alexandru Mihai Tănăsescu, a armei de tip airsoft, marca Taurus, calibru 6 milimetri, seria BB 50510263. Pistolul a fost reţinut printr-un proces verbal întocmit pe 10 august 2016.

Primul dosar definitivat anul acesta, care a avut ca obiect confiscarea specială, a fost cel al Elenei Florentina Mitroi. Acţiunea a fost iniţiată în 2016, iar sentinţa s-a dat pe 31 ianuarie 2017, când s-a dispus confiscarea unui număr de 15 pachete de ţigări sigilate, marca Golden Gate, fiecare pachet având aplicat un timbru cu inscripţia For Duty Free Only. Ţigaretele au ajuns în custodia Poliţiei Municipiului Câmpulung în baza unui proces verbal din 10 februarie 2015.

Următoarea cauză a fost finalizată pe 14 februarie 2017, instanţa câmpulungeană stipulând indisponibilizarea cantităţii de 105,10 grame de mercur metalic, sigilat cu sigiliu MAI 15045. Mercurul, fiind catalogat o substanţă chimică periculoasă, a fost confiscat de la Rolan Charlier şi se află în custodia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Dosarul care i-a privit pe Constantin Cosmin Mirescu şi Bogdan Daniel Dumea a primit hotărârea finală pe 15 iunie 2017. Cererea Parchetului a fost admisă şi s-a stabilit confiscarea specială a unui pistol cu aer comprimat, marca Gamo, model V-3, de fabricaţie spaniolă, cu seria 04-4C-802501-07, calibru 4,5 milimetri. Magistratul de caz a dispus şi reţinerea celor trei bile (proiectile) metalice, deţinute de Constantin Cosmin Mirescu.

Ultimele două cauze, de confiscare specială, s-au încheiat pe 24 octombrie 2017. Într-una dintre pricini, Parchetul Câmpulung a propus judecătorilor confiscarea de la Mihai Dumitrăchescu a unui pistol semiautomat, de tip militar, model 27, calibru 7,65 milimetri, seria 344195; a unui alt pistol semiautomat, de tip militar, marca Walther, model P-38, seria 6744, calibru 9 milimetri; şi a 45 de tuburi de cartuşe, calibru 9 milimetri. Instanţa a fost de acord cu solicitarea, armele ridicate de la Dumitrăchescu, cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fiind predate IPJ Argeş în baza dovezii nr. Ag-97142, din 23 martie 2017. 

A doua cauză a fost definitivată de Completul 2 Penal, tot pe 24 octombrie 2017. În acest caz, Parchetul a propus instanţei luarea măsurii de siguranţă prin confiscarea specială a permisului de conducere, aparţinând lui Ion Banu. Documentul a fost indisponibilizat conform unei adrese din 18 aprilie 2017, emisă de IPJ Argeş, la Secţia de Poliţie Rurală nr. 13 Rucăr, şi se află în casa de valori a Judecătoriei Câmpulung. La cererea Parchetului, judecătorul a răspuns afirmativ, mai ales că Ion Banu este în continuare cercetat penal. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK