Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Din nou în Afganistan Militarii musceleni se pregătesc de război

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 418

b_400_250_16777215_10_images_2231_Clipboard01.jpg

Militarii din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” din Câmpulung se pregătesc pentru o nouă misiune în teatrul de operaţii din Afganistan. Astfel, începând cu luna octombrie, în Garnizoana Câmpulung au început pregătirile pentru operaţionalizarea batalionului destinat asigurării protecţiei forţei în baza militară KAF (Kandahar Air Field), din Afganistan.

Cei aproximativ 400 de militari din cadrul batalionului vor pleca în teatrul de operaţii Afganistan în prima perioadă a anului 2018 şi vor acţiona în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”. Pentru început, militarii se vor familiariza cu situaţia politico-militară actuală a Afganistanului, factorii de risc la adresa mediului de securitate, procedurile standard de operare NATO, prevederile normelor de drept internaţional umanitar şi regulile de angajare (ROE) specifice. Următoarele etape de pregătire se vor derula progresiv, atât la nivel de microstructură, cât şi de structură şi se vor încheia cu un exerciţiu complex de repetare a misiunii care se va desfăşura la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu. „La sfârşitul perioadei de pregătire, Batalionul Protecţie a Forţei va fi gata să acţioneze în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor specifice, având convingerea că perioada pregătirii pentru misiune este un prilej foarte bun pentru perfecţionarea deprinderilor şi realizarea coeziunii necesare îndeplinirii misiunilor din Teatrul de Operaţii din Afganistan.”, se arată într-un comunicat de presă al Compartimentului Informare şi Relaţii Publice. Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” este subordonat Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” şi îşi desfăşoară activitatea încă de la 1867, când se înfiinţează un batalion modern, care a primit denumirea de Batalionul 4 Vânători. Batalionul a mai participat în teatrul de operaţii din Kosovo în anii 2005 şi 2007, precum şi în teatrul de operaţii din Afganistan în anul 2008. Alex BARBU

 

The most visited gambling websites in The UK