Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Apă cu probleme, la Dârmăneşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 496

 

Periodic, din fântânile publice şi din sistemele de distribuţie a apei, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş recoltează probe. Acestea sunt analizate în laboratorul DSP-ului atât din punct de vedere fizico-chimic, cât şi microbiologic, pentru a se vedea dacă se încadrează în limitele legale în privinţa potabilităţii. Aproape în fiecare săptămână sunt găsite probleme în unele sisteme publice de alimentare cu apă, în special la cele din mediu rural.

Se va corecta prin instalarea de staţii de demanganizare

Recent, au fost luate probe de apă în cadrul monitorizării de audit din următoarele localităţi: Ştefăneşti - 2 probe; Mărăcineni - 4 probe din sistemele publice; Teiu - 4 probe; Merişani - 2 probe; Mihăeşti - 8 probe; Stâlpeni - 8 probe; Dârmăneşti - 8 probe. S-au luat mostre de la surse proprii din cadrul unităţilor de învăţământ din Nucşoara, Domneşti, Pietroşani şi Muşăteşti. Majoritatea analizelor au ieşit bune, cu excepţia celor din comuna Dârmăneşti, unde s-a constatat că s-a depăşit cantitatea maximă admisă prin Legea Apei, de mangan din apă. De la această reţea se aprovizionau aproximativ 3.500 de oameni. Reţeaua aparţine Primăriei, dispunându-se măsuri privind informarea populaţiei şi remediere deficienţelor. Potrivit medicilor de la DSP, nu s-a depăşit cu mult cantitatea maximă admisă de mangan din apă, nefiind un pericol major pentru populaţie. Deja se iau măsuri pentru instalarea unor staţii de demanganizare a apei. Ce efecte poate avea manganul în exces se pot determina numai pe baza unor cercetări în populaţia afectată. Potrivit www.cesamancam.ro, în cantităţi mari, manganul este toxic provocând intoxicarea organismului ce duce la probleme neurologice. În cazul copiilor, aceasta poate produce scăderea inteligenţei şi hiperactivitate. Cele mai sensibile persoane la acţiunea toxică a manganului sunt: persoanele ce suferă de afecţiuni ale ficatului, acesta fiind principalul organ care elimină manganul din organism; nou născuţii - creierul lor este mult mai sensibil decât cel al unui adult sănătos; copiii - aceştia absorb mult mai bine manganul, dar elimină mult mai puţin decât un adult; persoanele ce suferă de carenţă de fier - s-a dovedit ca o cantitate mică de fier în organism creşte riscul de acumulare a manganului în creier. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK