Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Rudele victimelor triplei crime de la Stoeneşti îşi vor face singure dreptate

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 937

b_400_250_16777215_10_images_2226_Clipboard08.jpgAvocatul condamnatului la detenţie pe viaţă vrea o pedeapsă mai blândă pentru el

Aşa cum v-am relatat, la începutul săptămânii trecute, pe 2 octombrie, Tribunalul Argeş s-a pronunţat în dosarul în care trei bărbaţi din Stoeneşti au fost judecaţi pentru o triplă crimă, petrecută în aprilie, anul trecut, în cătunul de la Valea Bădenilor. Pavel Laurenţiu Durleci, cel mai mic dintre fraţi, în vârstă de 21 de ani, a primit detenţie pe viaţă, iar Doru Vasile, de 25 de ani, şi tatăl lor, Dorel, de 49 de ani, au fost achitaţi, după ce expertizele efectuate de-a lungul a 18 luni au indicat că cele trei crime au fost comise cu un singur cuţit, iar probele ADN au arătat o singură potrivire, cea a lui Pavel Laurenţiu.

Nemulţumite de decizia instanţei, rudele celor morţi vor face apel la sentinţă, iar dacă cei doi eliberaţi nu vor ajunge din nou în spatele gratiilor, au anunţat că îşi vor face singure dreptate. Deja vineri, 6 octombrie, la decizia Tribunalului Argeş au fost înregistrate două contestaţii, una a acelui condamnat pe viaţă, Pavel Laurenţiu Durleci, şi a Parchetului.

Revoltaţi de hotărârea instanţei argeşene, mama fetei ucise, Narcisa Tinca, de 35 de ani, fratele ei, Ciprian Durleci, de 34 de ani, şi Elena Durleci, de 57 de ani, soţia bunicului ucis, au fost luni, 9 octombrie, la redacţia cotidianului „Curierul Zilei”. Aceştia au anunţat că, deocamdată, vor merge pe calea legală, contestând decizia de eliberare a celor doi Durleci, cu care sunt şi rude şi, dacă nu vor reuşi să-i bage din nou la puşcărie, îşi vor face singuri dreptate. 

Narcisa Tinca: „Oamenii ăştia au venit acasă să mai omoare”

Iată ce le-a spus mama Laurenţiei, Narcisa Tinca, redactorilor de la „Curierul Zilei”: „Sunt nemulţumită de faptul că i-a eliberat pe cei doi criminali. Au intrat în noaptea aia în casă la mine şi mă duc până la preşedinte, dacă trebuie, să îmi fac dreptate. Au eliberat nişte criminali. Au intrat peste mine, mi-au omorât fiica, soţul şi tatăl şi m-au tăiat şi pe mine cu cuţitul. I-am văzut cu ochii mei, au fost toţi trei împreună atunci în casă. Au fugit toţi trei împreună după crimă, au ascuns hainele în toaletă, au avut mănuşi de piele şi de plastic în mâini, fesuri în cap, au fost mascaţi şi pregătiţi să vină să ne omoare. Ei au premeditat totul. Au scăpat de haine, au schimbat adidaşii şi le-a adus fratele lor haine. Recunosc că am avut cu o zi înainte o altercaţie cu băiatul, dar nu ne gândeam că va urma aşa ceva. De ce să trăiască în libertate după ce au intrat peste noi în casă şi mi-au ucis familia? Eu am scăpat, deoarece au crezut că am murit după ce m-au tăiat, dar eu am luat în braţe fetiţa de 8 luni şi m-am culcat peste ea la pământ şi au crezut că sunt moartă. Altfel cred că omorau şi copilul”. Tot ea a mai adăugat: „Oamenii ăştia au venit acasă, acum, să mai omoare. A vrut să mai omoare un frate de-al meu în seara aia, dar a avut poarta încuiată şi au renunţat şi au venit la noi. Vor să ne distrugă toată familia, că aşa ne-au spus de la început, că vor să ne bage în pământ toată familia. Le-a dat drumul să mai omoare! Dacă nu se face dreptate, o să facem şi noi ce-au făcut ei. Mai bine mă duc la puşcărie, dar ştiu că am făcut dreptate. Vreau să se facă dreptate, nu am ură, nu am nimic. Cresc şi copilul criminalului care are doi ani acum, nu m-am îndurat să îl dau în plasament. Nu mă las bătută sub nicio formă, nu am ură pe criminal, cât am pe procuror, că le-a dat drumul celor doi. Nu are nici probleme psihice, cum zic ei, că are 12 clase şi şi-a luat permisul de prima dată, nu este un inapt. A fost şi la box. Nu trebuia să fim şi noi anunţaţi că îi eliberează? Ne-am pomenit cu ei în comună. Cum să mă bazez eu că oamenii ăştia nu pot să vină peste mine înapoi? Că şi Laurenţiu mi-a arătat că îmi taie gâtul şi nu am crezut şi uite ce a făcut! Cum au venit prima dată, or să vină şi acum. Acum, mai rău este! Un om care a omorât mai poţi să îl crezi? Nu ne e frică de ei, că acum sunt pregătită”.

„Dacă legea nu face dreptate, ne facem noi!”

La rândul lui, Ciprian Durleci le-a declarat celor de la „Curierul Zilei”: „Băiatul a fost tăiat şi el la mână în încăierare şi d-aia s-a găsit sângele lui pe toate victimele şi al celorlalţi nu, deoarece au avut mănuşi. Credeţi că se mai schimbau ei de haine dacă nu erau vinovaţi? Le-a adus haine în pădure ca să se schimbe de cele pătate de sânge. O parte din probele de la crimă le-au aruncat în Dâmboviţa. Vrem să audă o lume întreagă ce avem de spus şi să se facă dreptate, dacă nu, ne facem noi. Cum să elibereze două persoane, la trei morţi?! Cum putea unul singur să răzbească trei oameni în putere?! El a luat fapta dinainte, le-a spus să meargă cu el, că o să ia fapta asupra lui. Nu ne face legea dreptate, ne facem noi! Dacă nu mă omoară ei, sper să nu mă întâlnesc cu ei pe stradă, că nu ştiu ce fac! Acum, ori ei ne omoară pe noi, ori noi pe ei, deoarece eu nu mă pot întâlni cu ei faţă în faţă fără să fac nimic, când ştiu că mi-au omorât familia. Sunt maşini de Poliţie care vin zilnic şi patrulează în zonă, dar stă o viaţă Poliţia lângă noi? Poliţia poate să stea într-o parte şi eu mă întâlnesc cu ei în altă parte. Dacă legea nu face dreptate, ne facem noi!”

Întrebaţi dacă au un mesaj să le transmită celor pe care ei îi consideră vinovaţi, le-au spus celor de la „Curierul Zilei”: „Ce mesaj? Nu avem nimic să le spunem! Să dispară unde or vrea, să nu-i vedem în ochi! Nu vrem să ne întâlnim cu ei faţă în faţă vreodată, deoarece nu avem cum să rezistăm şi este clar ce ar urma... la mormânt! Dacă legea nu face dreptate, este moarte pentru moarte! Mi-a omorât familia, îi omor şi eu familia! O să facem ce-au făcut şi ei! Dar aşteptăm întâi ca legea să îşi spună cuvântul şi să ne facă dreptate”. 

Avocatul familiei Durleci va cere o pedeapsă mai blândă pentru criminal

De partea cealaltă, avocatul Florentin Sorescu, care i-a apărat pe cei trei bărbaţi din familia Durleci, a anunţat că va face apel la sentinţa privind condamnarea la detenţie pe viaţă a lui Pavel Laurenţiu, cel considerat de instanţa de fond autorul triplei crime, pentru a cere o pedeapsă mai blândă. Acesta se va baza, cel mai probabil, pe faptul că, pe timpul detenţiei, cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, tânărul a fost diagnosticat cu probleme psihice şi internat în Secţia de Psihiatrie a Penitenciarului Colibaşi. „Crimele s-au comis. Nimeni nu contestă. Ştim cine le-a comis, ştim de ce le-a comis. Ceea ce mie îmi produce o mare tristeţe este că mi-am dat seama de un lucru: acest om n-ar fi comis în viaţa lui o crimă, dacă autorităţile statului şi-ar fi respectat profesia, căci despre asta vorbim.”, a declarat, pentru „Jurnal de Argeş”, avocatul Florentin Sorescu. Acesta le-a transmis celor de la săptămânalul argeşean concluziile sale legate de faptele de acum un an: „Da, este adevărat că inculpatul Pavel Laurenţiu Durleci a avut doi complici, aşa cum susţine Parchetul. Dar complicii lui nu au fost nici fratele, nici tatăl, ci autorităţile, împreună cu victimele şi familia acestora. Autorităţile care nu au luat nicio măsură”.

Astăzi, la Judecătoria Câmpulung, unde este înregistrat dosarul în care fraţii, Pavel Laurenţiu şi Doru Vasile Durleci, sunt judecaţi pentru lovire sau alte violenţe, partea vătămată fiind un consătean de-al lor, Antoniel Gheorghe Abel Liţă, pentru o faptă petrecută în 2013, se derulează un nou termen. Sunt aşteptaţi să dea declaraţii, în calitate de martori: Andrei Racolţea, Irinel Julian Bloj, Constantin C. Bloj, Constantin Bloj, Cosmin Ionel Ursu şi Petre George Mondoc. În faţa instanţei trebuie să fie prezenţi şi părinţii celor doi inculpaţi, Dorel şi Mirela, ca părţi responsabile civilmente, pentru că, la data comiterii faptei, fiul lor cel mic, Laurenţiu era minor. În proces este implicat şi Spitalul Municipal Câmpulung, ca parte civilă, pentru recuperarea contravalorii îngrijirii medicale a celui agresat. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK