Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ursul a făcut măcel la Schitu Goleşti!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 933

b_400_250_16777215_10_images_2226_Clipboard03.jpgTrei oi mâncate, două omorâte şi alte patru mursecate - acesta este bilanţul sângeros al atacului sălbăticiunii de la începutul săptămânii

Un urs a făcut prăpăd, în noaptea de 8 spre 9 octombrie, într-o gospodărie aflată în apropierea centrului comunei Schitu Goleşti, în zona Roghina! Animalul sălbatic a omorât cinci mioare, iar pe alte patru le-a mursecat, după care s-a plimbat nestingherit pe DN 73, pierzându-şi urma pe Valea Pechii. Potrivit primarului din localitate, Vasile Tudorel Miriţă, se pare că ar fi vorba de acelaşi urs care ar fi produs pagube de curând şi la Godeni.

„Câinii erau legaţi, nu au putut să facă nimic!”

Sălbăticiunea a dat atacul în gospodăria lui Florin Ghebaru, care locuieşte pe uliţa Poiana Sorii, în imediata apropiere a DN 73. Omul s-a îngrozit, luni de dimineaţă, când s-a dus în grădină să dea mâncare la animale şi a văzut oile sfârtecate. „Nouă oi mi-a distrus! Nu credeam că se va întâmpla aşa ceva! Niciodată nu a venit ursul la noi în localitate. Păi, sunt case în jur, e zonă populată, sunt câini, dar asta pare că nu a mai contat pentru urs! A venit prin porumb, a trecut de locul unde era calul - nu ştiu el cum a scăpat - şi a intrat în oi. A mâncat trei, de nu a mai rămas decât pielea şi câteva oase din ele, pe două le-a omorât, iar alte patru au fost mursecate. Trebuie să le tai, că nu mai am ce face cu ele, tot vor muri. Dezastru a făcut! Câinii erau legaţi, nu au putut să facă nimic. De-acum încolo, o să le dau drumul noaptea, că ursul s-a învăţat şi o să vină din nou!”, crede Florin Ghebaru. Cu câteva zile înainte, se pare că acelaşi urs a dat iama în mai multe gospodării din Godeni. „La noi, la Godeni, ursul a fost văzut prima dată în zona Postului de Poliţie. A sărit în curte la un om, i-a luat nişte găini şi a plecat mai departe. A trecut prin grădini, a sărit gardurile… A ajuns la Coteşti, pe gârlă, şi i-a omorât unei femei bătrâne câinele! Era pe lanţ săracul, nu a avut scăpare! Situaţia e foarte gravă. Dacă a ajuns ursul în sate, ne aşteptăm să ne atace şi pe noi!”, ne-a declarat un localnic.

Ursul a ajuns şi la Valea Pechii

Un urs de talie mai mică ar fi fost văzut luni şi în Valea Pechii, pe DC43, după ce s-ar fi plimbat minute-n şir pe DN 73. Primarul este îngrijorat şi pentru siguranţa cetăţenilor din comună, declarând că este pentru prima dată când ursul atacă la Schitu Goleşti. „Am avut probleme mari cu mistreţii, care au atacat culturile în această toamnă, iar oamenii nu primesc despăgubiri decât dacă le au asigurate. Sunt îngrijorat că au apărut şi urşii în comuna noastră şi trebuie intervenit. Am luat legătura cu instituţiile abilitate, inclusiv cu Asociaţia de Vânători Mioriţa pentru a se întruni comisia în vederea evaluării pagubei. Cetăţeanul care deţine mieii avea animalele crotaliate. Animalele moarte vor fi incinerate. Circulă un zvon că urşii ar fi fost aduşi cu elicopterul de la Braşov pentru a fi relocaţi la noi. E grav că au ajuns în apropierea locuinţelor oamenilor.”, susţine Vasile Tudorel Miriţă. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK