Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Din cauza ursarilor lui Porumbiţă, Tabaci, cartierul groazei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 778

b_400_250_16777215_10_images_2226_Clipboard02.jpg

Este cunoscut faptul că numărul copiilor care comit fapte antisociale este în creştere de la an la an în ţara noastră, limitarea acestui fenomen fiind una dintre priorităţile naţionale ale Poliţiei Române. Acţiunile preventive desfăşurate de autorităţi în locurile şi mediile frecventate de minori nu prea au rezultatul scontat - scăderea numărului de infractori în rândul minorilor, acest lucru resimţindu-se din plin şi la Câmpulung, unde fărădelegile comise de copii şi adolescenţi, în special de etnie rromă, par să fi scăpat de sub controlul autorităţilor.

Cuib de infractori

Cu siguranţă, zona Tabaci, în perimetrul Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” - pod „Duică” - Vila Paul (OZN), reprezintă unul dintre punctele fierbinţi pe harta infracţionalităţii juvenile din Câmpulung, aici existând o adevărată şcoală de panacotari şi mardeiaşi, unde copiii învaţă meserie de la vârste fragede chiar de la părinţii lor, unii cu state vechi în domeniu şi studii aprofundate în străinătate sau în spatele gratiilor. Putem spune că aici, în ultimii 25 de ani, s-a cimentat un adevărat cuib de infractori, ursarii din clanul Boceanu, condus de un bulibaşă, căruia i se spune „Porumbiţă”, fiind „păsările de pradă” care au băgat în sperieţi un oraş întreg. Copii şi adulţi, femei şi bărbaţi, toţi ies la drumul mare să tâlhărească şi să fure, başca scandalurile pe care le provoacă, ţintele lor fiind, cu preponderenţă, persoanele care, în general, sunt lipsite de apărare (copii, bătrâni, oameni bolnavi sau în stare de ebrietate). Evenimentul Muscelean a prezentat de-a lungul anilor nenumărate cazuri în care persoane lipsite de apărare au fost jefuite în plină stradă de ursarii din Tabaci. Oamenii spun că se înregistrează tot mai multe infracţiuni comise de minori, aceştia fiind puşi să acţioneze chiar de către părinţi. Majoritatea micilor infractori sunt de etnie romă şi fură tot ce le pică în mână, pentru că ştiu că nu pot răspunde penal pentru faptele lor. Poliţia avertizează că, dacă minorii nu pot fi pedepsiţi, în schimb, părinţii acestora se pot alege cu sancţiuni drastice.

„Au zis că ei sunt ţigani şi nu are nimeni ce să le facă!”

Unele dintre ţintele preferate ale celor din clanul lui Boceanu sunt cele două magazine alimentare de la parterul blocului vizavi de Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, unde ţiganii se adună şi-şi fac de cap, fără să fie deranjaţi de vreo autoritate locală. „Din serialul Mitocăniei: ...de obicei, când ajungi să vorbeşti despre ţigani, extrem de rar, poţi spune ceva frumos despre ei, în afară de faptul că ei între ei sunt foarte uniţi. De mulţi ani, se fac plângeri împotriva celor de la podul de lângă Colegiul „Dinicu Golescu”. Pentru că au rămas la fel de obraznici, înseamnă că nu s-au luat măsuri suficiente împotriva lor. Îşi fac veacul dând târcoale, mai ales, la cele două magazine alimentare, alăturate, de la parterul blocului din apropiere. Intră mai mulţi în magazin, unii distrag atenţia vânzătorului şi alţii „acţionează”. Dacă i-ai prins şi te-ai luat de ei, iau foc şi-ţi strigă ce nu ţi-au auzit urechile toată viaţa. În rest, stau în faţa magazinului şi mănâncă seminţe la masa rezervată celor care comandă ceva de băut (cafea, răcoritoare). Bineînţeles că fac şi mizerie. Dacă au fost certaţi... au făcut scandal, spunând că fac ei curăţenie. Dar, nu înţeleg, de ce e nevoie să facă mai întâi mizerie... şi de ce să ţină locul ocupat de parcă i-ar fi angajat cineva să stea de pază. Da... de pază... să prindă momentul să şmanglească ceva. S-a anunţat şi Poliţia, care a venit, dar nu a reuşit până acum să-i pună la punct. Ca replică, au zis că ei sunt ţigani şi nu are nimeni ce să le facă! (după care spun vorbe grele şi vulgare)... Deci? Ce concluzie putem trage? Păi, nu ar fi bine să fim şi noi uniţi  şi, când îi prindem, să le dăm o mamă de bătaie ca să-i învăţăm minte? Să vadă că, totuşi, există cineva care „poate să le facă ceva”!”, ne-a semnalat aceste aspecte o cititoare a ziarului nostru. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK