Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Tâlharul Olandei, condamnat

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 606

 

La un an după ce a intrat în casă peste o femeie singură, surdo-mută, bărbatul care a tâlhărit-o a fost condamnat. Marian Toma, de 48 de ani, din judeţul Ilfov, a pătruns în locuinţa Olandei Boceanu, în miez de noapte, şi a plecat cu bijuterii în valoare de 7.000 de lei. După spaima pe care a tras-o, femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale. Rechizitoriul întocmit de procurori a fost admis de instanţa Judecătoriei Câmpulung, bărbatul fiind judecat pentru tâlhărie calificată, comisă de o persoană mascată, pe timp de noapte şi prin violare de domiciliu. Procesul s-a derulat mai greoi, din cauză că Olanda Boceanu este surdo-mută, dar şi vorbitoare a limbii rromani, pentru care a fost nevoie de interpreţi şi traducători, pentru ca magistratul să poată comunica cu ea.

Pe 29 septembrie, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în dosar şi Marian Toma a fost condamnat la patru ani de închisoare, în condiţii de detenţie. Prin aceeaşi hotărâre, bărbatului i-a fost impus să nu comunice cu partea vătămată, Olanda Boceanu, prin orice mijloace, şi să păstreze faţă de aceasta o distanţă minimă de 100 de metri, precum şi interdicţia de a se apropia de locuinţa acesteia pe o perioadă de doi ani, ce urmează a intra în vigoare de la data executării pedepsei cu închisoarea.

Cum Marian Toma este reţinut preventiv, magistratul de caz i-a menţinut această măsură, urmând ca Olanda Boceanu să fie înştiinţată dacă inculpatul va fi eliberat, indiferent în ce mod.

Marian Toma trebuie să-i achite femeii contravaloarea bijuteriilor furate, adică 7.000 de lei, dar şi suma de 20.000 de lei, cu titlu de daune morale, iar Spitalului Municipal Câmpulung, suma de 422,53 lei, reprezentând cheltuielile ocazionate cu asistenţa medicală a Olandei Boceanu. Toma trebuie să plătească statului cheltuielile judiciare, în valoare de 1.000 de lei. În schimb, onorariile avocaţilor Elena Cristescu şi Brânduşa Popescu, dar şi cele ale interpreţilor Loredana Steliana Tudoran şi Alina Maria Păun, inclusiv contravaloarea transportului, vor rămâne în sarcina statului.

Părţile au termen 10 zile de la comunicarea minutei ca să facă apel la instanţa superioară. Vă reamintim că, anul trecut, în luna septembrie, Olanda Boceanu a trăit clipe de spaimă, atunci când, în miez de noapte, s-a trezit în propria locuinţă cu un individ periculos, care a ameninţat-o cu moartea şi a jefuit-o, furându-i bijuterii în valoare de 7.000 de lei. Tâlharul, Marian Toma, a fost prins de oamenii legii după aproximativ şapte luni, pentru că femeia nu a putut să dea prea multe detalii despre el, a ajuns în arest, însă bijuteriile nu au fost recuperate. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK