Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Chiriaşul care şi-a omorât gazda, nouă ani de închisoare

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2232

b_400_250_16777215_10_images_2222_Clipboard18.jpgPentru că şi-a recunoscut vina, că şi-a lovit victima, însă neavând intenţia să o omoare, procesul chiriaşului care şi-a ucis gazda s-a finalizat în patru luni. Luni, 25 septembrie, Tribunalul Argeş s-a pronunţat în dosarul de omor, care l-a avut ca inculpat pe Ioan Coică.

Ioan Coică, de 62 de ani, împreună cu concubina sa, locuia cu chirie într-un imobil din Bulevardul Ion Mihalache, la Constantin Miron. Acesta din urmă, în vârstă de 46 de ani, nu a fost tocmai „uşă de biserică”, relaţii tensionate având şi cu cei doi chiriaşi pe care-i găzduise. La începutul lunii mai, pe data de 5, Constantin Miron a venit acasă băut şi şi-a ameninţat locatarii că-i dă afară şi, de aici a pornit scandalul care a degenerat într-o bătaie, care, din păcate, s-a sfârşit cu o crimă. Încă de la început, Ioan Coică a fost suspectul principal, chiar dacă acesta le-a declarat anchetatorilor că proprietarul imobilului a venit acasă băut, i s-a făcut rău şi a murit. Ulterior, în timpul audierilor de la sediul Poliţiei, Coică a recunoscut că a lovit victima, dar nu cu dorinţa de a-i lua viaţa. Bărbatul de 62 de ani a fost reţinut preventiv, încarcerat aflându-se şi în prezent, chiar dacă instanţa s-a pronunţat. 

Pe 26 iunie 2017, rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a fost înregistrat la instanţă, Ioan Coică fiind trimis în judecată pentru infracţiunea de omor. Mama celui ucis, Floarea Miron, a fost partea vătămată în proces, iar Dumitru Cristian Dobrică, parte civilă.

După o amânare a pronunţării, luni, 25 septembrie, Completul Penal al Tribunalului Argeş a dat sentinţa în caz. Astfel, Ioan Coică a fost condamnat, pentru omor, la 9 ani de închisoare, cu executare în regim de detenţie şi, totodată, pe o durată de cinci ani i-au fost interzise mai multe drepturi (de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat).

Din sentinţă, inculpatului i se va scădea durata reţinerii şi arestării preventive, din data de 6 mai 2017, la zi. 

Instanţa a fost de acord şi cu acţiunea formulată de Dumitru Cristian Dobrică, din comuna Tia Mare, judeţul Olt, partea civilă, obligându-l pe Ioan Coică să-i achite suma de 50.000 de lei, reprezentând daune morale.

Pentru introducerea profilului genetic al lui Coică în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, magistratul a dispus prelevarea de la inculpat de probe biologice.

Cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 2.500 de lei, au fost puse tot în seama celui condamnat. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată de oricare din părţi în 10 zile de la comunicare. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK