Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

O pensionară din Câmpulung, umilită de şeful „Săgeţii albastre”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1797

b_400_250_16777215_10_images_2221_Clipboard10.jpgO femeie din Câmpulung, pensionară, fost cadru didactic, a trăit recent o experienţă nefericită în timp ce călătorea cu trenul de la Bucureşti spre urbea natală. Elena Radu a fost, pur şi simplu, umilită de conductorul „Săgeţii albastre”, fiind nevoită să plătească de trei ori preţul biletului, deşi avea dreptul la călătorii gratuite.

A plătit de trei ori preţul călătoriei

Incidentul s-a petrecut în ziua de 21 septembrie, în trenul 1787/1875. Din cauza aglomeraţiei, Elena Radu nu a mai apucat să-şi ia bilet de călătorie de la unul dintre ghişeele din Gara de Nord şi s-a urcat în trenul de Câmpulung, gândind că va obţine tichetul de la conductor, aşa cum mai procedase. Surpriză! Şeful de tren a fost fără milă şi a taxat-o pe fosta profesoară triplu! „În ziua de 21 septembrie 2017, am mers în Bucureşti pentru o zi. Am plecat din Câmpulung cu trenul 1872/1890, la ora 5.50. Biletul de călătorie mi-a fost eliberat de conductor, în vagon, după ce eu i-am dat tichetul de pensionar, beneficiar al Legii nr. 189/2000. La întoarcere, am ajuns în Gara de Nord, la ora 16.10, casele de bilete, destul de multe, erau toate foarte aglomerate. Cozile lungi, picioarele mele bolnave, m-au speriat că pierd trenul care pleca la 16.30. Am gândit că, dacă urc în tren, voi obţine biletul de călătorie de la conductor, ca şi-n alte cazuri. Surpriză! Conductorul din trenul 1787/1875 îmi refuză tichetul şi-mi cere suma de 64,90 lei (de trei ori preţul călătoriei), că aşa-i legea. Cum este posibil să am dreptul la călătorii gratuite şi să mi se ceară să plătesc de trei ori mai mult decât preţul unei călătorii? După discuţii sterile, de silă, de milă, i-am dat conductorului suma şi mi-a eliberat biletul de călătorie, seria E, nr. 0314039. Povestea este tristă, nu pentru că am dat banii; ca să respecţi legea merită orice efort; ci pentru că consider că conductorul, Pascu Marin, şef de tren Piteşti (aşa s-a prezentat la cererea mea, fără să se legitimeze) a făcut un gest URÂT, luând aceşti bani de la o profesoară pensionară, cu drept de călătorii gratuite, pe care nici nu reuşeşte să le epuizeze. Nu cred că a vrut să fie corect, nu ştiu de ce s-a purtat aşa! Eu nu am încălcat legea. El, conductorul, nu a înţeles când şi cui trebuie s-o aplice. Nu ştiu ce este o infracţiune; nu a avut ochi să vadă cu cine vorbeşte; nu a avut creier ca să înţeleagă ce este DREPT şi ce nu este DREPT. Păcat! Legea nu se aplică prosteşte!”, ne-a declarat Elena Radu.

Are dreptul la şase călătorii dus-întors, gratuite, pe an

Potrivit Legii nr. 189 din 2 noiembrie 200,0 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999 pentru modificarea şi completarea Decretului-lege nr. 118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările ulterioare, Elena Radu are următoarele drepturi: asistenţă medicală şi medicamente, în mod gratuit şi prioritar, atât în tratament ambulatoriu, cât şi pe timpul spitalizărilor; transport urban gratuit cu mijloace de transport în comun aparţinând unităţilor cu capital de stat (autobuz, troleibuz, tramvai, metrou); 6 călătorii dus-întors gratuite, anual, pe calea ferata română, clasa I, cu mijloace de transport auto sau, după caz, cu mijloace fluviale, la alegere; în cadrul numărului de călătorii stabilit pentru titular, acesta poate oferi gratuitatea călătoriei şi pentru o persoană care să îl însoţească şi să îl ajute pe timpul călătoriei; un bilet pe an, gratuit, pentru tratament într-o staţiune balneoclimaterică; scutire de plata taxelor de abonament pentru radio şi televizor; prioritate la instalarea unui post telefonic, precum şi scutire de plata taxei de abonament; acordarea, la cerere, cu titlu gratuit, a unui loc de veci. 

 

The most visited gambling websites in The UK