Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Fiul fostului vicepreşedinte al CJ Argeş, judecat Începe procesul „spintecătorului” de câini din Dâmbovicioara

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1584

Acum doi ani, mai precis pe 25 iulie 2015, Florin Mihai Costache, fiul fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache, s-a ales cu un dosar penal după ce a măcelărit cu o sabie doi câini de la o stână din Dealul Sasului. La începutul lunii septembrie 2017, Parchetul a înregistrat rechizitoriul de trimitere în judecată la Judecătoria Câmpulung, Florin Mihai Costache şi amicul lui, Mircea Furtună, urmează să fie judecaţi pentru infracţiuni la alte legi speciale, rănirea sau schingiuirea animalelor (art. 25, alin. 1, lit. E din Legea 205/2004, republicată). De partea cealaltă, părţi vătămate sunt Ionuţ Florescu, proprietarul animalelor, şi Fundaţia pentru Protecţia Animalelor „Vier Pfoten România”, prin Societatea de Avocaţi „Boerescu şi Ciocodeică”. Deocamdată, Judecătoria Câmpulung nu a stabilit o dată a primei înfăţişări în proces.

Acum doi ani, Florin Costache a rănit cu sabia doi câini şi a tras cu arma

În după amiaza zilei de 25 iulie 2015, fiul fostului vicepreşedinte al CJ Argeş, Florea Costache, s-a răzbunat pe doi câini dintr-o stână din Dealul Sasului. Nervos din cale afară pentru faptul că animalele au lătrat la câinele lui, un lup german, cu care ieşise la plimbare, Florin Costache a decis să îi pună la punct cu sabia şi pistolul. 

După ce a murit tatăl său, Florin Mihai Costache şi-a mutat domiciliul la casa de vacanţă moştenită în comuna Dâmbovicioara, zona Dealul Sasului. Înainte cu o săptămână de incident, s-a plimbat cu câinele de companie pe lângă o stână, ce se afla la un kilometru de casa sa şi care aparţinea băiatului viceprimarului de atunci al Dâmbovicioarei, Ioan Florescu. Cum era normal, câinii au început să latre unii la alţii, lucru care l-a deranjat pe agresor. Din acest motiv, în cursul zilei de 25 iulie 2015, a venit însoţit de un prieten, Mircea Furtună, ca să se răzbune. El avea asupra lui o sabie şi un pistol, iar amicul, un topor. Au intrat în stână, iar Florin a lovit cu sabia o căţeluşă, iar apoi s-a dus ţintă către un alt câine legat cu un lanţ. Pe acesta l-a lovit de mai multe ori, tăindu-i o ureche şi sfârtecându-i spatele. Toate acestea s-au petrecut sub ochii îngroziţi ai norei viceprimarului, care a ieşit afară din casă, speriată de sunetele câinelui atacat de Florin Costache, care nu s-a mulţumit doar să lovească cu sabia, ci a mai tras şi două focuri de armă în aer. Agresorul a plecat după ce tânăra, care mai era şi însărcinată, a ţipat la el. La scurt timp, a sosit şi Poliţia la faţa locului, agenţii întocmind un proces verbal de constatare. Pe numele celor doi agresori s-a deschis un dosar de cercetare penală, de care s-a ocupat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Au fost luate declaraţii atât de la persoanele ameninţate cu pistolul de tânăr, de la stăpânii câinilor, dar şi de la făptuitor. Mai mult decât atât, a fost confiscată arma cu care s-au tras focuri în aer în ziua răzbunării. Paralel cu procurorii, iubitorii de animale din toată lumea s-au solidarizat împotriva lui Costache junior, iniţiind o petiţie on-line, prin care au cerut pedepsirea agresiunii lui.

Ca să scape de acuzaţii, a făcut plângere penală împotriva fostului vice Florescu

Ca să distragă, într-un fel, atenţia de la dosarul lui, Florin Mihai Costache a făcut, la Parchetul Câmpulung, o plângere penală împotriva viceprimarului de atunci al comunei Dâmbovicioara, Ioan Florescu, acesta din urmă fiind tatăl proprietarului stânei unde s-a petrecut nefericitul incident. Aşa după cum relatează chiar vicele Ioan Florescu, „spintecătorul” de câini l-a reclamat că,  înainte cu câteva zile să aibă loc incidentul, el a fost cel agresat de câinii de la stână, fiind muşcat în mai multe locuri. „A scris în plângere că mi-ar fi împrumutat nişte bani şi că eu l-am chemat la stână, într-o zi, ca să-i returnez banii, iar acolo aş fi pus câinii pe el. A mai scris în plângere că a fost muşcat şi a adus şi un certificat medico-legal, conform căruia ar fi avut nevoie de opt zile de îngrijiri medicale... Din cercetările efectuate de procuror s-a dovedit că nimic nu este adevărat.”, a declarat Ioan Florescu. Plângerea lui Florin Mihai Costache a primit NUP (neînceperea urmării penale), motiv pentru care semnatarul a contestat în instanţă această decizie. A pierdut, însă, şi la Judecătoria Câmpulung, semn că încercarea lui de a contracara acuzaţiile penale, pentru care urmează să fie judecat, nu s-a adeverit.

The most visited gambling websites in The UK