Menu
TRAFIC

Condamnat la 25 de ani pentru uciderea taximetristului Dumitru Gruianu, Lucian Vasilică Milea crede în dreptatea divină „Mai bine plătiţi pe pământ, decât să plătiţi veşnic în iazul de foc!”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3288

b_400_250_16777215_10_images_2209_Clipboard08.jpgLucian Vasilică Milea, unul dintre cei doi tineri condamnaţi la ani grei de închisoare pentru uciderea taximetristului Dumitru Gruianu în seara zilei de 4 februarie 2012, susţine în continuare cu tărie că nu are pe conştiinţă povara acelei crime oribile şi a ajuns să înfunde puşcăria pe nedrept. Într-o scrisoare ajunsă la redacţie, tot prin intermediul tatălui său, tânărul din Bughea de Jos, acum în vârstă de 23 de ani, încearcă să-i convingă pe cititori, aşa cum a făcut-o şi în alte epistole, că i s-a pus în cârcă o faptă pe care n-ar fi comis-o, vorbind despre anchetatorii din cazul său ca despre nişte „demoni justiţiari” şi „cârtiţe”, care l-au lucrat după voia lor, determinându-l să recunoască toate faptele ce au stat la baza arestării şi condamnării sale. Citind această scrisoare, dincolo de cele precizate anterior, îţi dai seama că Lucian Vasilică Milea pare-se că a scăpat de zbuciumul sufletesc care l-a împins de două ori în pragul sinuciderii şi a ales calea credinţei, sperând că Dumnezeu le va rezolva pe toate, inclusiv enigmele din cazul său.

„Teama de a nu-şi pierde funcţiile i-a transformat în demoni justiţiari”

Condamnatul recunoaşte, la începutul mesajului său, că ceea ce s-a întâmplat pe 4 februarie 2012, pe drumul spre Cabana Voina, este o „faptă oribilă”, iar taximetristul din Câmpulung a fost „ucis nevinovat”. Nu mai are încredere în Justiţia din România şi susţine în continuare că anchetatorii l-au făcut responsabil de fapte pe care el nu le-ar fi comis niciodată, chiar dacă a picat testul poligraf. „Am încercat de nenumărate ori să-mi demonstrez nevinovăţia, însă nu am fost luat în seamă niciodată, pentru că, deşi ei ştiu că au anchetat un caz foarte greu, nu aveau nicio probă de care să se lege, iar teama de a nu-şi pierde funcţiile i-a transformat în „demoni” justiţiari. Ceea ce am pus în temă de fiecare dată a fost corupţia; încă de la începutul omenirii, omul şi-a creat în suflet falsa impresie că poate face unele lucruri fără a se afla vreodată de ele. Noi, ca oameni, suntem foarte uşor de influenţat, iar domniile lor (anchetatori, etc.) cred că sunt fără pată în faţa Lui Dumnezeu, dar nu este aşa. Numai cei ce au picat în mâinile lor ştiu la ce mă refer; au un mod de operare, încât, chiar şi nevinovat dacă eşti, te lucrează în toate felurile, până spui ca dumnealor. Eu, unul, aveam în trecut toată încrederea în Justiţia din România, pentru că eram orbit de haina pe care o purtau, necunoscând sufletele dumnealor. Nu vreau să generalizez, pentru că sunt foarte mulţi oameni care-şi fac munca cu cinste şi dreptate, cu frică de Bunul Dumnezeu, dar sunt şi „cârtiţe” cărora le pasă doar de îndeplinirea unui număr de cazuri.”, precizează Lucian Vasilică Milea. 

„Sunt dovada vie a neascultării faţă de sfaturile părinteşti”

Tânărul susţine că a fost un copil cuminte, care a ajuns la închisoare nu din cauza răutăţii sale, ci a inconştienţei. De aceea, le transmite tinerilor din „generaţia prezentă” să nu facă greşeli pe care el acum le regretă. „În primul rând, nu dispreţuiţi învăţătura părinţilor, chiar şi pedepsele, ci primiţi-le cu răbdare şi bucurie, pentru că un părinte care mustră pe copilul său este un părinte iubitor şi împlineşte legea Lui Dumnezeu. Apoi, aveţi foarte mare grijă la anturaje pentru că la o infracţiune gravă, deşi nu faci nimic, simplul fapt că te afli cu agresorul la locul faptei te face complice. Şmecheria nu constă în violenţă, ci stă în modul de a-l ajuta pe om să-şi dea seama că ceea ce face el nu este bine. De ce să trăim o viaţă după placul lui Satan, când lucrurile oferite de Dumnezeu sunt mult mai frumoase? Eu, personal, sunt dovada vie a neascultării faţă de sfaturile părinteşti şi o victimă a anturajelor. Cei care m-au cunoscut şi-au dat seama încă din primele zile ale arestării mele că nu am comis acea crimă. Veţi vedea în timp că Domnul va lucra cu cei ce m-au adus aici şi se va face dreptate. Nu judecaţi oamenii după ceea ce spun unii că sunt, ci judecaţi-i după dreptate. Cum faceţi acest lucru? Citiţi Sfânta Biblie şi veţi găsi răspunsul.”, e de părere semnatarul acestor rânduri.

Mesaje către „justiţiari” şi „adevăraţii criminali”

În încheierea răvaşului său, Lucian Vasilică Milea se adresează celor care l-au acuzat şi condamnat, nevinovat, spune el, dar şi adevăraţilor criminali. „Dumnezeu vede faptele şi gândurile pe care le aveţi şi nu va îngădui prea mult celor ce-şi bat joc de nevinovaţi să scape nepedepsiţi. Pe oameni îi puteţi minţi cum vreţi, dar Dumnezeu vă cunoaşte fiecare gând, sentiment şi faptă. Dacă nu vă gândiţi la sufletul dumneavoastră, gândiţi-vă măcar la Dumnezeu, care, la fel cum v-a dat funcţia, v-o poate şi lua, pentru că Dumnezeu plăteşte sufletului după roadele Lui”, este mesajul către „justiţiari”. „Plătiţi-vă mai bine greşeala pe pământ, cu demnitate şi recunoaşte-ţi greşeala în faţa Lui Dumnezeu, pentru a vă ierta. Dumnezeu nu v-a iertat, pentru că nu aţi recunoscut greşeala voastră cu adevărat în faţa Lui. Dacă aţi fi recunoscut-o, aţi fi plătit pentru ea. Mai bine plătiţi pe pământ decât să plătiţi veşnic în iazul de foc!”, este mesajul adresat „adevăraţilor criminali”. Reamintim că Lucian Vasilică Milea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare cu executare şi interzicerea, timp de 10 ani, a unor drepturi. De când a fost închis, a încercat de mai multe ori în justiţie să-şi dovedească nevinovăţia, însă demersurile sale n-au avut sorţi de izbândă. 

 

The most visited gambling websites in The UK