Menu
TRAFIC

O haită de câini fără stăpân i-au omorât unui rucărean peste 100 de păsări

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1776

b_400_250_16777215_10_images_2207_Clipboard17.jpgPagubă mare pentru o familie din Rucăr. O haită de câini maidanezi i-a sfâşiat peste o sută de păsări lui Nicolae Bălan, un cunoscut crescător de zburătoare exotice. De colţii animalelor flămânde au sfârşit zeci de bibilici şi porumbei, păuni, curci şi pui de găină. Cum patrupedele sunt comunitare, capturarea lor trebuie să fie responsabilitatea autorităţilor locale.

Un şoc a avut, dis de dimineaţă, un bărbat din Rucăr, când a mers să dea de mâncare păsărilor pe care le creşte în gospodărie. Zeci de orătănii zăceau fără suflare în coteţ şi în curte. „Săptămâna trecută, joi noaptea, m-am trezit cu un telefon, de la vecinul, de la italian. Am un vecin italian, căsătorit aici, la noi. M-a sunat şi mi-a spus: vezi că sunt câinii la păsări. Am venit şi am găsit trei câini la păsări. Îmi omorâse 27 de bibilici, 24 de pui de găină, 7 păuni şi 5 curci. Nu am ştiut cui să mă adresez şi am lăsat aşa totul. Azi dimineaţă (n.r. miercuri, 2 august), când am venit la păsări, am găsit din nou aceiaşi câini, la păuni, unde îmi omorâse şapte exemplare. Şi vreo 47-48 de porumbei sunt morţi. Toate păsările sunt făcute praf, ca împuşcate.”, le-a spus Nicolae Bălan reporterilor de la Clar TV. 

Rucăreanul, în vârstă de 66 de ani, îndrăgeşte foarte multă păsările, motiv pentru care şi-a amenajat o adevărată menajerie, populată cu diverse rase, cumpărate din toate colţurile ţării. „Am avut nişte porumbei voiajori americani, pe care i-am cumpărat cu câte 150 de lei. Pe o altă pereche am dat 200 de lei pe fiecare, de la domnul Croitoru, de la Târgovişte. O altă pereche de porumbei albi, achiziţionaţi cu 200 de lei, de la domnul Marius, avocat la Ploieşti. Aveam porumbei luaţi de la Sibiu, cu 200 de lei perechea. Am avut porumbei „Maria Stuart”, aduşi de la Tulcea. Mi i-a omorât pe toţi, erau toţi morţi, de dimineaţă.”, şi-a continuat istorisirea Nicolae Bălan. 

Bărbatul păgubit susţine că animalele sunt aduse din alte localităţi. Născut şi crescut la Rucăr, nu a văzut un câine fără stăpân pe străzile localităţii. „Câinii ăştia nu sunt de la noi, din Rucăr, sunt câini aduşi şi lăsaţi din maşină, abandonaţi. La noi, în Rucăr, lumea nu ţine aşa ceva! Câini stricători nu au fost de când sunt eu şi am 66 de ani. Aşa ceva nu am pomenit în Rucăr. Rucăreanul ţine un câine, legat în curtea lui, nu-l lasă pe drum, să umble aşa cum vrea el. Nu ştiu de unde sunt aduşi câinii! Nu pot să acuz nici Câmpulungul, nici Piteştiul, dar nu sunt din zonă, de la noi! Noi n-am avut câini pe străzi. Ieşi, seara, pe stradă şi te întâlneşti cu haita, n-am avut aşa ceva în Rucăr! Rucăreanul nu suportă aşa ceva!”, şi-a justificat afirmaţia Nicolae Bălan.

După raidul maidanezilor, rucăreanul a rămas fără 13 păuni, 48 de porumbei, 27 de bibilici, 5 curci şi 24 de pui de găină, valoarea totală a pagubei fiind estimată la suma de 12.000 lei. Fiind vorba despre patrupede fără stăpân, crescătorul de animale se va adresa administraţiei locale, cu rugămintea să ia măsuri pentru prinderea lor, mai ales că sunt înfometaţi şi pot fi un real pericol şi pentru locuitorii comunei. 

The most visited gambling websites in The UK