Menu
TRAFIC

Ursul din zona Voina - Râuşor, din nou vedetă pe Facebook

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2194

b_400_250_16777215_10_images_2201_Clipboard13.jpgUrsul de mărime mijlocie, care a devenit vedetă, în luna mai, pe un site de socializare, după ce a fost surprins şi filmat, cu telefonul, de un trecător, undeva la marginea unei păduri, la ieşirea din comuna Lereşti, lângă drumul spre Cabana Voina, a fost văzut din nou de câţiva turişti, la sfârşitul săptămânii trecute, între Barajul Râuşor şi Cabana Voina.

De această dată, a fost filmat în timp ce căuta de mâncare la un tomberon amplasat lângă o cabană, iar apoi la margine de drum, în timp ce urca agale spre pădure. „N-are niciun stres!”, comentează autorul filmuleţului postat pe Facebook. Deocamdată, nu sunt semnale cum că animalul ar fi dat iama prin gospodăriile oamenilor, aşa cum s-a întâmplat în 2010, când doi urşi flămânzi, ce-şi aveau sălaşul în munţii din apropiere, în numai o săptămână, au omorât mai multe animale şi păsări şi au făcut pagube însemnate, în căutarea hranei. Aşa după cum v-am informat, pentru că foarte mulţi urşi au devenit agresivi cu oamenii şi au omorât mai multe animale domestice, a fost cerută cu insistenţă împuşcarea unora dintre ei. 

Potrivit Ministerului Mediului, anul acesta, numărul maxim de urşi care pot fi vânaţi este de 140. Fiarele nu vor fi împuşcate de către oricine, ci doar de către personalul specializat din cadrul fondurilor de vânătoare, iar exemplarele recoltate rămân în patrimoniul gestionarului fondului cinegetic, fără a putea fi înstrăinate. În Argeş, s-a cerut, pentru acest an, o cotă de 28 de urşi, pe fondurile de vânătoare Domneşti, Aninoasa, Rucăr şi Vidraru, însă verdictul final îl vor da responsabilii de la Ministerul Mediului.

The most visited gambling websites in The UK