Menu
TRAFIC

Curtea de Apel a respins contestaţiile a cinci torţionari de la Berevoeşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2560

b_400_250_16777215_10_images_2193_Clipboard11.jpgÎn aprilie, cinci stăpâni de sclavi au fost condamnaţi pentru trafic de persoane de către Tribunalul Argeş. În cazul acestui dosar, unul din cele şase constituite la Tribunalul Argeş, inculpaţii au fost pedepsiţi în funcţie de numărul de persoane pe care le-au ţinut sechestrate şi le-au exploatat. 

Cei cinci au primit pedepse la închisoare cu executare între trei ani şi cinci ani şi patru luni. Ciprian Codruţ Onică (26 ani) a fost condamnat pentru trei infracţiuni: de constituire a unui grup infracţional organizat şi două infracţiuni de trafic de persoane, victime fiind Mircea Florin Dincă şi Constantin Cazan, pentru care a primit patru ani şi patru luni de închisoare. Aurel Onică (25 ani) a primit patru pedepse pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat şi pentru trei infracţiuni de trafic de persoane, victime fiindu-i Constantin Florian Bratu, Mircea Florin Dincă şi Constantin Cazan. Toate pedepsele au fost reunite, în final, Aurel Onică urmând să facă cinci ani şi patru luni de închisoare. Viorel Grancea (46 ani) a fost condamnat pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi pentru alte două capete de acuzare de trafic de persoane, cu „sclavii” Constantin Florian Bratu şi Constantin Cazan la patru ani şi patru luni de închisoare. Ionuţ Cătălin Grancea (19 ani) va executa patru ani şi patru luni de închisoare pentru trei capete de acuzare (pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi două pentru trafic de persoane), procurorii stabilind că a exploatat doi bărbaţi, pe Constantin Cazan şi pe Constantin Florian Bratu. Silvia Grancea (44 ani) a fost condamnată la trei ani de închisoare, fiind acuzată de trei infracţiuni. Una de constituire a unui grup infracţional organizat şi două de trafic de persoane, dovedindu-se că a asuprit pe Constantin Florian Bratu şi pe Constantin Cazan. Prin Hotărârea nr. 125 din 15 martie 2017, completul de judecată al Tribunalului Argeş a menţinut şi măsurile asiguratorii asupra creditelor şi încasărilor viitoare pentru conturile bancare deschise la Banca Comercială Română SA, de Viorel Grancea, la CEC Bank SA şi Banca Transilvania SA, de Aurel Onică. În funcţie de cum au beneficiat de serviciile sclavilor, romii au fost puşi să plătească 36.000 de lei, daune morale, celor trei victime. Constantin Cazan va primi de la Ciprian Codruţ Onică, Aurel Onică, Viorel Grancea, Silvia Grancea şi Ionuţ Cătălin Grancea suma de 11.000 de lei. La Mircea Florin Dincă vor ajunge 10.000 de lei de la Ciprian Codruţ Onică şi Aurel Onică. În solidar, Aurel Onică, Viorel Grancea, Silvia Grancea şi Ionuţ Cătălin Grancea au fost obligaţi de instanţă să achite lui Constantin Florian Bratu suma de 15.000 de lei.

Stăpânii de sclavi au avut pledoarii lacrimogene

Luni, 12 iunie, la Curtea de Apel Piteşti s-a judecat apelul făcut de aceştia la hotărârea de condamnare. Dar dosarul celor cinci este destul de delicat, părţi civile fiind trei foşti sclavi (Constantin Florian Bratu, Mircea Florin Dincă şi Constantin Cazan), care au fost bătuţi crunt în perioada în care au fost ţinuţi forţat în cătunul de la Gămăceşti. La înfăţişarea de luni, singura care a lipsit a fost Silvia Grancea, care este internată la Spitalul Penitenciar Rahova, din cauza unor probleme de sănătate mai vechi.

La Curtea de  Apel, zeci de rude ale asupritorilor au venit cu două ore înainte de începerea procesului, iar când inculpaţii au coborât din duba Penitenciarului Mioveni, mai multe femei au izbucnit în lacrimi. După ce sala de şedinţă a fost ocupată preponderent de ţiganii de la Berevoeşti, prin faţa completului au trecut cei patru bărbaţi condamnaţi. Stăpânii de sclavi au încercat, fiecare cum s-a priceput mai bine, să impresioneze judecătorul, care să le înlocuiască arestul de la Colibaşi cu cel la domiciliu. Ionuţ Cătălin Grancea, cel mai tânăr dintre condamnaţi, a spus completului că regretă profund faptele comise, că nu va mai face nicio abatere şi că a înţeles să-şi schimbe comportamentul. O pledoarie mai lacrimogenă a avut Ciprian Codruţ Onică, care, cu ochii umezi, a declarat judecătorului că familia lui nu are nicio sursă de venit de când a fost reţinut el, iar cei trei copii pe care îi are riscă să moară de foame.

Instanţa a hotărât menţinerea şi prelungirea arestului preventiv al celor cinci inculpaţi, patru bărbaţi şi o femeie, fixând următorul termen pentru 11 septembrie, iar ca întâlnire intermediară, pentru discutarea reţinerii preventive, data de 1 august 2017. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK