Menu
TRAFIC

Doi fraţi sunt, zilnic, prin Câmpulung, dar cer bani ca să-şi repare casa din Piatra

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 4106

b_400_250_16777215_10_images_2185_Clipboard16.jpgFraţii Constantin nu ratează nicio „sesiune” de fasole cu cârnaţi la Câmpulung. Dacă la Stoeneşti nu se dă... 

La începutul lunii mai, la redacţia „Curierul Zilei”, din Piteşti, s-au dus doi fraţi, care cer ajutor oamenilor cu suflet mare pentru a le ridica o casă, deoarece cea pe care o au stă să cadă, fiind foarte veche. Este vorba despre fraţii Maria şi Gheorghe Constantin, din satul Piatra, comuna Stoeneşti.

„Suntem o familie săracă şi amărâtă de când ne ştim. Am moştenit de la părinţi o casă bătrânească, extrem de veche, în ea stând deja trei generaţii. Acum, noi doi am mai rămas, suntem amândoi bolnavi şi trăim dintr-o pensie de handicap de 270 de lei. Din aceşti bani nu putem să ne descurcăm deloc şi nu mai avem nicio altă sursă de venit. De-abia trăim de pe o zi pe alta. Casa în care locuim este foarte distrusă, stă să cadă peste noi şi ne este, efectiv, frică să mai stăm în ea, ca să nu cadă tavanul şi pereţii pe noi.”, le-au spus redactorilor de la „Curierul” Maria Constantin şi fratele său, Gheorghe. 

Pentru a-i ajuta, primarul i-a pus să-şi cureţe proprietatea

Ei le cer ajutorul oamenilor, să îi ajute să îşi repare casa, deoarece nu au bani deloc, dar cei doi sunt văzuţi mai mult prin Câmpulung decât prin comuna natală. Susţin că au fost şi la primarul din comuna Stoeneşti, dar nu le-a dat niciun ajutor pentru casă, le-ar fi reţinut şi din banii de căldură şi le-ar fi vândut şi pământul de lângă casă. Pentru a vedea cum stau lucrurile, au stat de vorbă şi cu edilul Paul Ion Marin: „Eu sunt dispus să le acord tot sprijinul, dar nu cu bani cash, ci cu materiale de construcţie. Am deja cărămidă şi bolţari pregătite pentru ei, dar nu le pot da decât după ce îşi fac curăţenie pe terenul din jurul casei, deoarece acolo este, efectiv, o şerpărie, un focar de infecţie. Au casa de peste 200 de ani şi nu au bătut nici măcar un cui pentru a o repara. Este în vârful unui munte, iar eu şi Consiliul Local am decis să îi ajutăm, dar nu cu bani, fiindcă îi cheltuiesc şi nu fac nimic pentru casă, rămânând în aceeaşi situaţie ca şi până acum. În ce priveşte terenul, nu l-am vândut eu sau Primăria, ci a fost împărţit, conform Legii 18, între rude, care le sunt şi vecini. Dacă doresc să conteste acest lucru, nu trebuie să vină la mine, ci să conteste legea în instanţă. Am fost la faţa locului, cu o comisie din cinci persoane şi cu Poliţia Rurală şi am constatat că acolo nu există nici curent şi nici posibilitatea să fie introdus. Ca să clarificăm şi o altă problemă semnalată de ei, respectiv, diminuarea ajutorului de căldură, comparativ cu alţi ani, vă pot spune că acest lucru s-a datorat faptului că li s-a mărit pensia de handicap.” „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK