Menu
TRAFIC

Unul dintre fraţii acuzaţi de omor a cerut termen să-şi angajeze apărător în dosarul de lovire

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 519

b_400_250_16777215_10_images_2183_Clipboard11.jpgTatăl şi fraţii Durleci au fost aduşi, vineri, din arest la Judecătorie

Aşa cum vă anunţam în urmă cu o lună, doi dintre cei trei bărbaţi din Stoeneşti, acuzaţi de omor şi judecaţi de Tribunalul Argeş, sunt cercetaţi şi într-un dosar de lovire, la Judecătoria Câmpulung. Vineri, s-a derulat la instanţa din municipiu un nou termen în cazul în care fraţii Durleci, Pavel Laurenţiu (20 de ani) şi Doru Vasile (24 de ani) sunt acuzaţi că l-au bătut pe un consătean de-al lor, Antoniel Gheorghe Abel Liţă. Împreună cu fraţii Durleci a fost adus în faţa judecătorului şi tatăl lor, Dorel Durleci, ca parte responsabilă civilmente, fapta penală având loc pe când Pavel Laurenţiu era minor. Alături de persoana vătămată şi inculpaţi, în proces s-a constituit parte civilă Spitalul Municipal Câmpulung, în vedere recuperării cheltuielilor de spitalizare ale lui Antoniel Gheorghe Abel Liţă.
Acţiunea de lovire a fost înregistrată la Judecătoria Câmpulung de la mijlocul lui 2016, dar cauza a fost amânată de mai multe ori, cei doi inculpaţi având în acelaşi timp şi înfăţişări în dosarul în care sunt judecaţi pentru omor.
Ultimul termen a fost vineri, 5 mai, când judecata a fost amânată după ce Doru Vasile Durleci a solicitat completului un termen pentru a-şi angaja un apărător, iar instanţa a fost de acord. A fost prorogată şi discutarea probatoriului pentru 19 mai 2017, când au fost din nou citaţi cei doi inculpaţi, părinţii lor, Dorel şi Mirela Durleci, dar şi partea civilă, Spitalul Municipal Câmpulung, şi Serviciul de Probaţiune Argeş.
Toţi bărbaţii din familia Durleci, Pavel Laurenţiu (20 de ani), Doru Vasile (24 de ani) şi Dorel (48 de ani), din satul Valea Bădenilor, comuna Stoeneşti, sunt judecaţi la Tribunalul Argeş, pentru omor, după ce au luat viaţa a trei persoane, tot de etnie romă, din acelaşi sat. Nenorocirea a avut loc la mijlocul lunii aprilie, anul trecut, victimele fiind Laurenţia Durleci (17 ani), fosta concubină a lui Laurenţiu, tatăl acesteia, Filip Tinca (37 ani), şi bunicul fetei, Paul Durleci (57 ani). Cei trei Durleci sunt în continuare în spatele gratiilor, chiar dacă au încercat de mai multe ori să-i înduplece pe judecători să le ofere posibilitatea de a fi judecaţi fără a fi privaţi de libertate, dar fără succes.
Pe 22 mai 2017 va fi din nou cauza în atenţia judecătorilor de la Tribunalul Argeş, care vor trebui să studieze până atunci documentele dosarului de omor, solicitate la un termen precedent: expertiza traseologică de la INML „Mina Minovici”, cu obiectivul menţionat în considerente; concluziile după efectuarea unei percheziţii informatice asupra telefonului depus de către apărătorul inculpaţilor; plângerile formulate de Pavel Laurenţiu Durleci, Doru Vasile Durleci, Dorel Durleci împotriva numiţilor Narcisa Tinca, Paul Durleci, Mugurel Durleci, Puiu Ciprian Durleci, Filip Tinca şi Marius Durleci, înregistrate la Poliţia Stoeneşti, Poliţia Câmpulung şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung; dar să audieze martorul Cătălin Furdui şi martorii propuşi pe latura civilă. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK