Menu
TRAFIC

11 BĂRBAŢI, CERCETAŢI sub control judiciar pentru tăieri ilegale de arbori

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 3124

b_400_250_16777215_10_images_2176_Clipboard14.jpgReţinuţi după descinderile de săptămâna trecută de la Albeşti, Bughea şi Rucăr

După cum v-am informat, miercurea trecută, s-au efectuat 40 de percheziţii (37 de locuinţe şi 3 societăţi comerciale de prelucrare a materialului lemnos) în comunele Albeştii de Muscel, Bughea de Sus şi Rucăr, pentru probarea activităţilor infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea de ilegalităţi. La descinderi, cei peste 100 de poliţişti din cadrul Poliţiei Câmpulung au fost ajutaţi de luptători din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale Argeş, dar şi de jandarmii argeşeni. La finalul acţiunii, 24 de persoane au ajuns la sediul Poliţiei din Câmpulung pentru a da declaraţii, iar 11 dintre ele au fost reţinute ulterior, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, ajungând la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Argeş.

Întreaga operaţiune s-a derulat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori şi complicitate la furt de arbori. Persoanele în cauză sunt bănuite că, în perioada octombrie 2016 - martie 2017, ar fi tăiat ilegal peste 5.200 de arbori (echivalentul a aproximativ 1.235 metri cubi), în valoare de peste 163.000 de lei, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat şi comercializat materialul lemnos. În urma descinderilor, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care au legătură cu cauza respectivă, după cum urmează: 54 de motoferăstraie, 29 de atelaje hipo şi 3 autoutilitare utilizate la transportul materialului lemnos. De asemenea, poliţiştii au confiscat 3.500 de euro şi 11.500 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi cu acte. Oamenii legii au găsit în locaţiile în care au descins cantitatea de 40 de metri cubi de lemn lucru, în valoare de 14.800 lei, şi 9 metri cubi cherestea, răşinoase, în valoare de 6.300 lei, toate cantităţile depistate fiind sigilate în vederea verificării provenienţei acestora. La solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cei 11 inculpaţi: David Coşcodaru, Ilie Leonard Aron, Gheorghe Coşcodaru, Liviu Cristian Coşcodaru, Florin Mădălin Cornea, Corneliu Feraru, Ion Grancea, Marius Haica, Mircea Ionuţ Liţă, Viorel Luca şi Ion Ploieşteanu au fost prezentaţi, joi, 6 aprilie, instanţei, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, dar judecătorul de caz a decis ca ei să fie cercetaţi sub măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile (din 6 aprilie şi până în 5 iunie 2017). 

Pe durata controlului judiciar, cei 11 bărbaţi au de respectat mai multe obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie conform programului de supraveghere întocmit de acesta sau ori de câte ori sunt chemaţi (Secţia de Poliţie nr. 16 Valea Mare Pravăţ, Postul de Poliţie Bughea de Sus); să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; să comunice periodic informaţii despre mijloacele lor de existenţă; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; să nu ia legătura între ei sau cu ceilalţi inculpaţi, în mod direct sau indirect. 

The most visited gambling websites in The UK