Menu
TRAFIC

Percheziţii la patroni de gatere

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2840

b_400_250_16777215_10_images_2175_Clipboard16.jpgCel mai des întâlnită infracţiune în Muscel, dar şi la nivel de ţară o reprezintă tăierea ilegală de arbori. Un dosar de amploare a prins contur în noiembrie 2015, după zeci de percheziţii în cătunul de romi de la Valea Hotarului, Dragoslavele, în care sunt cercetaţi şi acum 56 de bărbaţi. Miercuri, 5 aprilie 2017, hoţii de lemne din zona Muscel au fost călcaţi din nou de mascaţi. În baza autorizaţiilor emise de instanţă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, peste 100 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipale şi de la secţiile arondate, sprijiniţi de jandarmi şi luptători ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale Argeş, au efectuat 40 de percheziţii, pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea unor ilegalităţi silvice. La finalul acţiunii, 24 de persoane au ajuns la sediul Poliţiei Câmpulung, pentru a da cu subsemnatul. Printre cei călcaţi de mascaţi se numără şi patronii a trei societăţi comerciale, care deţin gatere în zonele vizate.

Au tăiat ilegal 1.235 metri cubi

Forţele de ordine au descins, la primele ore ale dimineţii de miercuri, în mai multe locaţii (37 de locuinţe şi 3 societăţi comerciale de prelucrare a materialului lemnos) din comunele Albeştii de Muscel, Bughea de Sus şi Rucăr, întreaga operaţiune derulându-se în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori şi complicitate la furt de arbori. Persoanele în cauză sunt bănuite că, în perioada octombrie 2016 - martie 2017, ar fi tăiat ilegal peste 5.200 de arbori (echivalentul a aproximativ 1.235 metri cubi), în valoare de peste 163.000 de lei, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat şi comercializat materialul lemnos. Cele mai multe percheziţii au avut loc în cătunul de rudari din Bughea de Sus. „Au venit şi au tăbărât pe noi... Nici nu se crăpase de ziuă. Păi ce, am omorât pe cineva?! Luăm şi noi o căruţă, două de lemne, ca să avem cu ce să trăim, dar alţii fură cu camioanele şi nu le face nimeni nimic! Tot în noi dă, ăştia micii! Ne-au luat căruţele şi drujbele, acum noi ce mai facem, cu ce ne mai descurcăm, că n-avem serviciu şi n-avem ce mânca?! O să murim de foame, sau dăm în cap la lume! Aşa o să ajungem. Să se facă dreptate, că nu numai noi tăiem din pădure! Alţii mai mari fură pe rupte şi dau vina pe noi!”, strigau rudarii, în timp ce poliţiştii le cotrobăiau prin gospodării, în căutare de probe care să dovedească activitatea lor infracţională. Printre cei vizaţi au fost şi reprezentanţii a trei firme, deţinători de gatere, Mircea Dănuţ Samoilă, din comuna Bughea, Valentin Teuşan, din Rucăr, Avram Solomon, din Albeştii de Muscel.

11 suspecţi reţinuţi

Conform poliţiştilor, în timpul percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care au legătură cu cauza: 54 de motoferăstraie, 29 de atelaje hipo şi 3 autoutilitare utilizate la transportul lemnelor. Poliţiştii au mai confiscat 3.500 de euro şi 11.500 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi cu acte. Oamenii legii au găsit în locaţiile în care au descins 40 de metri cubi de lemn de lucru, în valoare de 14.800 lei, şi 9 metri cubi cherestea, răşinoase, de 6.300 lei, toate cantităţile depistate fiind sigilate în vederea verificării provenienţei. La finalul operaţiunii, coordonată în teren de şeful Poliţiei Câmpulung, comisarul şef Gheorghe Ciolan, şi adjunctul său, comisarul Marius Şendroiu, au fost aduşi la audieri 24 de suspecţi. S-a dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 11 suspecţi, urmând ca, în funcţie de probatoriul administrat, să se dispună măsuri privative de libertate. 

The most visited gambling websites in The UK