Menu
TRAFIC

Procesul acuzaţilor de omor din Stoeneşti continuă cu expertize

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 4081

b_400_250_16777215_10_images_2175_Clipboard15.jpgLa începutul săptămânii viitoare, luni, 10 aprilie, va fi un nou termen în procesul în care cei trei bărbaţi din familia Durleci sunt judecaţi pentru omor. Pavel Laurenţiu, de 21 de ani, Doru Vasile, de 24 de ani, şi Dorel Durleci, de 49 de ani, sunt acuzaţi că au ucis cu sânge rece o fată de 17 ani, Laurenţia Durleci, pe tatăl acesteia, Filip Tinca, de 37 de ani, dar şi pe bunicul fetei, Paul Durleci, de 57 de ani. Totul a pornit după ce Pavel Laurenţiu Durleci a avut o relaţie de concubinaj cu Laurenţia Durleci, iar, după ce cei doi s-au despărţit, fata l-a dat în judecată, cerând pensie alimentară pentru fetiţa pe care o au împreună. Ca să se răzbune pe fată şi familia ei, în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2016, bărbaţii din familia Durleci au intrat peste victime în casă, pe care le-au omorât cu zeci de lovituri de cuţit.

Chiar dacă există probe de necontestat împotriva lor, bărbaţii acuzaţi de omor au avut îndrăzneala, în perioada în care rechizitoriul procurorilor nu ajunsese pe masa judecătorilor de la Tribunalul Argeş, să ceară să fie cercetaţi fără a fi privaţi de libertate.

La înfăţişările derulate în luna martie, cauza a fost amânată pentru a se efectua mai multe expertize. Una dintre cele acceptate a fost cea traseologică la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde se vor trimite actele şi corpul delict. Plus că s-a acceptat de către magistraţi şi efectuarea unei percheziţii informatice asupra telefonului depus de către apărătorul inculpaţilor. 

La termenul de luni, 10 aprilie, la dosar vor fi ataşate rezultatele rapoartelor; plângerile formulate de Pavel Laurenţiu Durleci, Doru Vasile Durleci şi Dorel Durleci împotriva lui Paul Durleci, Mugurel Durleci, Puiu Ciprian Durleci, Filip Tinca, Marius Durleci şi Narcisa Tinca, care vor fi oferite de Poliţia Stoeneşti, Poliţia Câmpulung şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. A fost admisă de completul penal şi proba cu acte solicitată de procuror, care a şi depus la dosar documentele în discuţie, plus că vor fi audiaţi martorii propuşi pe latura civilă, care vor fi aduşi de părţile care i-au propus. 

Alte solicitări ale inculpaţilor, transmise judecătorului prin apărător, le-au fost respinse: efectuarea unei evaluări psihologice a celor trei bărbaţi; efectuarea unor noi rapoarte de detectare a comportamentului simulat; şi audierea unui martor cu identitate protejată; să depună declaraţia dată de Laurenţia Durleci.

De-a lungul procesului, au depus mărturie: Samson Filip Tinca, Andrei Garcea, Cătălina Furdui, Laura Andreea Durleci, Ciprian Durleci, Iuliana Tinca, Elena Durleci, Marsilia Tinca, Andrian Tinca, Mirela Durleci şi Dan Durleci. 

The most visited gambling websites in The UK