Menu
TRAFIC

Fraţii de 5 şi 6 ani, din Vlădeşti, în stare critică

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 4461

b_400_250_16777215_10_images_2173_Clipboard16.jpgUn elicopter SMURD a aterizat, marţi, 28 martie, la ora 14.30, pe terenul doi din cadrul complexului sportiv CS Muscel, pentru a prelua o fetiţă de 5 ani, din Vlădeşti, care avea probleme medicale grave şi necesita transferul la un spital din Bucureşti, după ce s-a intoxicat cu o substanţă necunoscută. Fetiţa a fost stabilizată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal şi, pentru că starea ei de sănătate nu-i permitea transportul spre Capitală cu o ambulanţă, s-a ales deplasarea pe calea aerului. Însă, după aproximativ patru ore de la prima intervenţie, elicopterul l-a preluat şi pe fratele ei, care se afla într-o stare mult mai gravă. Copiii au fost aduşi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Grigore Alexandrescu”, situaţia lor fiind în continuare critică. Deşi, în primă fază, s-a vehiculat ipoteza precum că micuţii ar fi găsit, în timp ce se jucau pe un teren viran, o sticlă cu o substanţă toxică şi ar fi băut din ea, se pare, însă, că nenorocirea a fost cauzată de nişte substanţe medicamentoase (siropuri), utilizate pentru tratamentul unei afecţiuni psihice de care suferă băieţelul de 6 ani.

Copila de 5 ani a fost găsită de mama ei căzută în curtea casei, în stare de inconştienţă

Incidentul s-a petrecut marţi, în jurul prânzului, în gospodăria familiei Jugănaru, din Vlădeşti. Nimeni nu ştie cu exactitate ce s-a întâmplat, cert fiind faptul că, la un moment dat, copila de 5 ani a fost găsită de mama ei căzută în curtea casei, în stare de inconştienţă. Disperată, femeia şi-a luat fetiţa în braţe şi a dus-o cât de repede a putut la dispensarul din localitate, medicul de familie fiind cel care i-a acordat primul ajutor până la sosirea ambulanţei. „Vă spun sincer, îmi vine să şi plâng de copii... De un an, eu nu vorbesc cu ei, cu părinţii copiilor. Suntem aici, în curte, treceam unii pe lângă alţii şi nu vorbeam. Marţi, am auzit-o ţipând: „Aoleu, copilul meu, aoleu, copilul meu!” Nu ştiu unde a fost plecată, că a lăsat copiii în casă şi, când a venit, a găsit fetiţa mai mult moartă! A luat-o-n spinare şi a plecat cu ea la dispensar.”, ne-a declarat, miercuri, Lili Drăgoescu, mătuşa copiilor. Micuţa a ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Câmpulung, însă cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe au reuşit să o stabilizeze. Dată fiind situaţia critică în care se afla, s-a decis ca fetiţa să fie transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, din Bucureşti. Transferul de la Municipal la elicopter a impus o atenţie deosebită din partea cadrelor medicale implicate în operaţiune, fetiţa fiind pregătită pentru zbor, la stadion, în ambulanţă, aproximativ o oră.

Întoarsă acasă, mama a găsit băieţelul inconştient în pat 

Când s-a întors acasă, mama copiilor, Elena Jugănaru, a primit o nouă lovitură. Băiatul de 6 ani, pe care toţi cei din familie îl ştiau dormind, zăcea inconştient în pat. S-a dat din nou alarma la 112 şi copilul a ajuns, tot cu un elicopter SMURD, la acelaşi spital din Capitală, starea lui fiind, însă, mult mai gravă. „A venit cumnată-mea şi am întrebat-o unde e Andrei, băiatul pe care l-au dus apoi la Bucureşti. Ea mi-a zis că doarme. L-am întrebat şi pe un frăţior de-al lui, mai mare, şi mi-a răspuns la fel. „Păi, cât doarme, măi mamă, copilul ăsta?”, l-am întrebat eu, fără să ştiu că lui îi era rău. Apoi, n-a mai durat mult şi a venit maică-sa, că plecase cu aia mică la Câmpulung. L-a găsit şi pe cel mic leşinat! Altceva nu ştiu ce să vă spun. Ea a zis că ar fi băut un sirop, că cel mic are un tratament. Are probleme cu capul, are el un tic al lui... Şi-a zis că a băut două ciocănele din ălea, dar nu ştiu ce fel de sirop, că eu, dacă nu vorbesc cu ea, habar n-am. Eu cred că şi fetiţa a băut tot sirop din ăla.”, ne-a mai spus Lili Drăgoescu. Se pare că cei doi fraţi au băut trei flacoane de „Timonil”, substanţă activă carbamazepina, şi „Encephabol”, substanţă activă piritinol, suspensii orale, medicamente utilizate pentru tratamentul unor afecţiuni cerebrale cronice, însă substanţa cu care micuţii s-au intoxicat va fi stabilită cu certitudine în urma unor analize de laborator. De la Primăria Vlădeşti am aflat că, deşi familia Jugănaru este una de condiţie modestă, până acum, copiii nu au fost puşi în pericol. „Nu am avut probleme. Nu o duc prea bine, dar de copii s-au îngrijit. Familia este monitorizată în continuare de noi.”, ni s-a spus de la Serviciul de Asistenţă Socială. Atât Poliţia, cât şi Protecţia Copilului vor deschide o anchetă în acest caz. Cei doi fraţi se află în continuare la Terapie Intensivă, starea lor fiind în continuare critică.

The most visited gambling websites in The UK